Hlavní obsah

Hobitem má být Freeman ze Stopařova průvodce po galaxii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský list The Sun nedávno uvedl, že herec Martin Freeman odmítl roli ve velkofilmu Hobit kvůli tomu, že chce hrát Watsona v seriálu o Sherlocku Holmesovi. Entertainment Weekly ale ve čtvrtek informaci opravil s tím, že ve skutečnosti bude natáčet oboje.

Článek

Společnosti MGM a New Line Cinema prý nabídli Martinu Freemanovi sedmimístnou částku v dolarech a navíc jsou ochotny přizpůsobit natáčecí plán tomu, aby mohl hrát současně v obou projektech.

Ačkoliv americké servery připomínají, že Freeman je anglická hvězdička a v Americe ho skoro nikdo nezná, je evidentní, jak hodně o něj režisér Peter Jackson stojí. Freemanovými nejslavnějšími počiny jsou zatím role v britském seriálu Rickyho Gervaise Kancl a ve filmu Stopařův průvodce po galaxii. Také nový seriál BBC o Sherlocku Holmesovi je ve Velké Británii obrovským hitem, i když v jiných zemích o něm není moc slyšet.

Hobit už se připravuje velmi dlouho a chvílemi to vypadalo, že se ani natáčet nebude. V roce 2008 chtěl film soudní žalobou zastavit syn spisovatele J. R. R. Tolkiena. Christopher Tolkien vedl s producenty Pána prstenů a Hobita dlouhodobou soudní bitvu. Tvrdil, že New Line Cinema dluží jeho rodině podíly ze zisku ve výši 50 miliónů liber, ale dosud neuspěl.

V roce 2009 se začal na Novém Zélandu stavět Hobitín. Fantasy městečko stojí na stejném místě jako to z filmu Pán prstenů a už v těchto dnech se na něm mělo točit, ale netočí. Studio MGM zabředlo do finančních potíží, pak odešel režisér Guillermo Del Toro. Nyní se naděje tolkienovských fanoušků upínají k Peteru Jacksonovi, který natočil trilogii Pán prstenů, jež vydělala miliardy dolarů, a nakonec snad dokončí i Hobita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám