Hlavní obsah

Herečka se na předávání Césarů svlékla ze zakrvavené oslí kůže donaha

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Během předávání francouzských filmových cen César přišla na pódium sedmapadesátiletá herečka Corinne Masierová. Na sobě měla pouze oslí kůži a zakrvácené šaty. Obojí během rozhovoru s moderátorkou večera odhodila. Protestovala tak proti nedostatečné podpoře kultury během pandemie.

Foto: Pool, Reuters

Herečka Corinne Masierová na pódiu při udělování cen César

Článek

Masierová, která na pódium přišla vyhlásit cenu za nejlepší kostým, měla na nahém těle nápis No culture, no future (žádná kultura, žádná budoucnost). Na zádech pak měla napsáno: Vrať nám umění, Jeane. To s odkazem na francouzského premiéra Jeana Castexe.

Foto: Pool, Reuters

Herečka Corinne Masierová přišla na pódium při udělování cen César v oslí kůži. Pak se svlékla

Svým vystoupením podle BBC nesla podobný vzkaz, jako se linul celým ceremoniálem. „Moje děti můžou jít do Zary, ale ne do kina. To je nepochopitelné,” řekl například scénárista Stephane Demoustier, když přebíral cenu.

Ceremoniál se odehrál bez přítomnosti diváků. Hlavní cenu si odnesl film Adieu Les Cons.

Cenu César za nejlepší film získal snímek Adieu les Cons

Kultura

Kina ve Francii jsou zavřená už tři měsíce. Proti opatřením a nedostatečným kompenzacím protestovaly v prosinci ve Francii stovky umělců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám