Hlavní obsah

Havlová slavila při návratu na scénu ohromný úspěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Celkem desetkrát vyvolalo publikum v pátek Dagmar Havlovou a Petra Kostku. Oba ztvárnili hlavní role v tragikomedii amerického autora Israela Horovitze Chvíle pravdy, kterou nastudovalo pražské divadlo Na Vinohradech.

Článek

V hledišti byl přítomen při veřejné generálce hry i samotný autor Israel Horovitz a také Václav Havel. Bývalý prezident ocenil úspěch své ženy při návratu na divadelní prkna. Návrat byl podle Havla o to těžší, že od posledního vystoupení Dagmar Havlové na vinohradském jevišti uplynulo téměř devět let.

"Jsem velice rád, že se moje žena vrátila k herecké profesi. Myslím, že ten návrat byl dobrý. Publikum sledovalo inscenaci velmi pozorně, s napětím a porozuměním," řekl Havel bezprostředně poté, co své ženě v herecké šatně pogratuloval.

Odmítl, že by právě on byl znalcem tohoto dramatického textu. "Hru jsem si přečetl jen jednou, a to ještě před několika měsíci. Schválně jsem ji mezitím nečetl ani nestudoval, abych měl co nejobyčejnější divácký zážitek," dodal Havel.

Inscenaci nastudoval režisér Ladislav Smoček. Premiéru má 17. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám