Hlavní obsah

Havel oslaví 17. listopad v Praze s Monkey Business, Mišíkem, Bártou a Dusilovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Megakoncert 20 let bez opony bude největší oslavou kulatého výročí sametové revoluce v centru Prahy. Zúčastní se ho ex-prezident Václav Havel a řada hudebních hvězd od 60. let až po hip-hop.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Havel

Článek

"Obecně prospěšná společnost Opona pořádá u příležitosti 20. výročí pádu železné opony vzpomínkový průvod z Albertova na Národní třídu, kde se následně uskuteční koncert ojedinělé dramaturgie," vysvětlila tisková mluvčí akce Marcela Štefcová.

Koncert, nebo spíše malý festival, by měl začít asi v 18.00 a postupně na něm vystoupí Dan Bárta, Vladimír Mišík, Lenka Dusilová, Michal Ambrož, Tony Ducháček, Vladimir 518, James Cole, Orion, Vladimír Merta, Vlasta Třešňák a Pavel Zajíček. Zpěváky dvou generací doprovodí kapela Monkey Business.

„Pochod studentů z Albertova na Národní třídu byl před dvaceti lety skutečným počátkem naší nenásilné revoluce. Budu rád, pokud si právě studenti, ale nejen oni tento den připomenou, mimo jiné i koncertem na Národní třídě,“ řekl Havel.

Ještě před tím, 14. listopadu, pořádá exprezident Václav Havel koncert Už je to tady v centru Pražská křižovatka. Tam zazpívá např. americká sopranistka Renée Flemingová, Joan Baezová, Suzanne Vegová a Lou Reed. Video pozdravy by měli zaslat americký prezident Barack Obama i dalajlama.

Další informace najdete na www.20letbezopony.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám