Hlavní obsah

Guns N’Roses ohlásili turné a už se vrátili na pódia

Právo, jaš

Členové americké rockové skupiny Guns N’Roses oznámili termíny svého severoamerického turné. V pátek večer nadto překvapili své fanoušky živým vystoupením v klubu Troubadour v Los Angeles, kde si na začátku kariéry začali budovat slávu. Informoval o tom server hudebního magazínu Rolling Stone.

Foto: ČTK

V čele Guns N’Roses stojí nadále zpěvák W. Axl Rose.

Článek

Někteří členové sestavy z přelomu osmdesátých a devadesátých let se tak v kapele naživo sešli poprvé po třiadvaceti letech. Rolling Stone napsal: „Bylo to intimní vystoupení, na kterém Axl Rose, Slash a Duff McKagan hráli poprvé společně na pódiu od svého slavného koncertu v Buenos Aires 17. července 1993.“

Nahrávat videa bylo na představení zakázáno, ale některým fanouškům se podařilo zveřejnit na sociálních sítích fotografie, které magazín převzal. Ještě předtím nabídl server TMZ.com video, na kterém  členové kapely Slash, Duff McKagan, Richard Fortus a Dizzy Reed přicházejí do klubu obklopeni davem nadšených fanoušků.

Datum jejich předem nehlášeného prvního společného vystoupení na pódiu od roku 1993 ale vyvolalo dojem, zda nejde o aprílový žert. Retro bylo i vstupné. Prvních 250 zájemců zaplatilo pouze deset dolarů za osobu, napsala agentura DPA.

V ten samý den kapela na svých internetových stránkách potvrdila, že absolvuje koncertní turné pod názvem Not in This Lifetime. Obsahovat bude dvacet koncertů a první z nich se odehrají 23. června v Detroitu. Následovat budou zastávky ve městech Washington, Chicago, Philadelphia, Toronto, Atlanta, New Orleans, San Francisco, Seattle a nakonec 22. srpna v San Diegu.

Formace již dříve potvrdila vystoupení na dubnovém festivalu Coachella a v Las Vegas, kde zahraje 8. a 9. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám