Hlavní obsah

Guns N' Roses obviněni z vykrádání německé elektroniky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná americká skupina Guns N' Roses byla obviněna z ukradení samplů na svou poslední desku Chinese Democracy. Vydavatel méně známého německého elektronického hudebníka Ulricha Schnausse žaluje skupinu i jejich firmu.

Článek

Případy podobných obvinění jsou stále častější, slavné a bohaté skupiny jsou neustále někým žalovány, ale málokdy se pak podaří prokázat, že hudebníci skutečně něco zkopírovali z konkrétního zdroje. Malé firmy to někdy záměrně využívají ke svému zviditelnění, i když nemají moc argumentů. 

Guns N' Roses prý mají za údajné zneužití samplů na Chinese Democracy zaplatit milión dolarů. Britský a americký vydavatel Schnausse tvrdí, že jejich song Riad N' the Bedouins si vypůjčil části ze skladeb Wherever You Are a A Strangely Isolated Place. Inkriminovaná část A Strangely Isolated Place je ale spíše jen podobná, nikoliv stejná. 

Deska Guns N' Roses vyšla v roce 2008, čekalo se na ní od poloviny devadesátých let. Ve skupině však už nehraje téměř nikdo z původních členů a kritiky na Chinese Democracy byly obecně velmi vlažné. Schnauss vydal své elektronické skladby v roce 2001 a 2003.

Žaloba se vztahuje na členy skupiny i na vydavatele, firmu Geffen. Výslovně jsou v ní jmenováni Axl Rose, kytarista Brian Carroll, basista Tommy Stinson a Robin Finck.

Ani Axl Rose ani jiný člen kapely neposkytli žádný komentář.

Reklama

Výběr článků

Načítám