Hlavní obsah

Gorillaz v Praze rozehrají párty ke konci světa

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert virtuální kapely Gorillaz v Praze se blíží. Britské-americká formace se představí v úterý 14. listopadu v O2 areně. Publikum v hale rozehřeje v roli předskokana DJ a producent Remi Kabaka. Vstupenky jsou ještě v prodeji.

Foto: archív kapely

Animovaná kapely Gorillaz.

Článek

Virtuální skupinu Gorillaz vytvořili v roce 1998 Damon Albarn a Jamie Hewlett, přičemž jejími členy jsou fiktivní hudebníci 2-D, Murdoc Niccals, Noodle a Russel Hobbs. Debutové, eponymní album vydali v roce 2001. Po něm následovaly desky Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011), po které si dala formace přestávku. Letos uvedla na trh novinku Humanz.

Damon Albarn ji popisuje jako party ke konci světa. Její finální podobu dával dohromady v době, kdy za oceánem probíhala kampaň před prezidentskými volbami a vítězství Donalda Trumpa se zdálo být nepravděpodobné.

Foto: archív 10:15 promotion

Gorillaz míří do O2 areny.

K realizaci pozval řadu zajímavých hostů, v jednotlivých skladbách se objevují De La Soul, Rag’n’Bone Man, Benjamin Clementine, Noel Gallagher, Popcaan, Danny Brown nebo zpěvačky Kelela a Grace Jones.

Kromě nových skladeb má kapela Gorillaz na kontě hity Clint Eastwood (feat. Del The Funky Homosapien), 19-2000, Feel Good Inc. (Feat. De La Soul), Dare (feat. Shaun Ryder) nebo Dirty Harry (feat. Bootie Brown). Podařilo se jí získat Grammy, NME Award, dvě MTV Video Music Awards nebo devět nominací na BRIT Awards.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám