Hlavní obsah

Gilmour si myslí, že vlastní Pink Floyd, na stránky nemůžu, stěžuje si Waters

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi bývalými členy kultovní kapely Pink Floyd probíhá válka, která by se dala označit za téměř dětinskou. Slavní umělci se vzájemně ignorují a David Gilmour prý odmítá dát cokoliv o Rogeru Watersovi na stránky skupiny.

Foto: Sony Music

David Gilmour

Článek

„Na stránkách (pinkfloyd.com) není vůbec nic ode mě, přístup mi zakázal David Gilmour,” uvedl Waters.

„David si myslí, že to vlastní, myslím, že je to kvůli tomu, že jsem ze skupiny odešel v roce 1985. Myslí si, že vlastní Pink Floyd, že on je Pink Floyd a já jsem bezvýznamný a mám držet ústa.“

Roger Waters loni v létě absolvoval s Davidem Gilmourem a Nickem Masonem jednání o příměří, které mělo vyřešit jejich dlouhodobé spory. „V červnu jsme spolu mluvili, měli jsme velké setkání a přišel jsem tam s mírovým plánem, ze kterého nebylo nic, bohužel,“ dodal. Chtěl se mimo jiné společně dohodnout na vydání remasterované verze Animals na vinylech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roger Waters

„Navrhoval jsem různá opatření na překonání této hrozné slepé uličky, do které jsme se dostali, celé té ošemetné situace, ale nepřineslo to ovoce.“

Šlo mu také o společné provozování internetových stránek, což se nepovedlo. Domnívá se, že třicet milionů lidí na stránky chodí kvůli dílu, které vytvořilo pět členů skupiny společně. „V důsledku toho se mi zdá, že by bylo fér a správné, kdybychom měli všichni rovný přístup k vám a sdíleli své projekty.“

Foto: Profimedia.cz

Zleva Roger Waters, Nick Mason, David Gilmour a Richard Wright v 60. letech

Přál by si mimo jiné, aby se na internetových stránkách a sociálních sítích sdílela třeba jeho nová verze skladby Mother, a zmínil také, že koncertní film Us + Them vyšel digitálně.

Roger Waters koncertuje už léta samostatně a stále je velmi úspěšný. Pokud se objeví v pražské O2 areně, bývá plná. Ostatní členové mají také své samostatné kariéry.

Reklama

Výběr článků

Načítám