Hlavní obsah

Galerie ČRo: Humor v době korony Miroslava Kemela

Právo, rea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z řady zavřených síní, jejichž výstavy deník Právo svým čtenářům otevírá, je pražská Galerie Vinohradská 12 v Českém rozhlase, která má připravenou výstavu kreslíře Miroslava Kemela nazvanou Humor v době korony.

Foto: archiv Českého rozhlasu

Miroslav Kemel na zatím uzavřené výstavě.

Článek

„Téma koronaviru otřásá celou společností, a tak není divu, že po něm sáhl i kreslíř Miroslav Kemel. Po celý rok 2020 maloval a publikoval kreslené vtipy v deníku Právo. Nyní jsou vystaveny v naší galerii. Najdete zde více než osmdesát kreseb zaměřených na pandemii covid-19 ať již z pohledu lidí, zvířat, či politiků,“ uvedla za Český rozhlas pro Právo Zuzana Foglarová.

Foto: Miroslav Kemel

Vystavené PF 2021

„Vládní opatření nám ještě nedovolují výstavu otevřít pro veřejnost, ale hned jak se Česká republika přesune do patřičného čísla systému PES, galerii otevřeme a expozici bude možno navštívit po následující dva měsíce. Výstava je další z cyklu série Do nového roku s humorem. V minulých letech bylo možné se pobavit kresbami karikaturistů Vladimíra Renčína, Lubomíra Lichého, Václava Hradeckého či Jiřího Slívy,“ dodala.

Galerie se nachází v suterénu historické rozhlasové budovy. Kromě prostor pro aktuální výstavy je v ní i trvalá expozice z dějin rozhlasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám