Hlavní obsah

Finská skupina Nightwish v Praze propagovala nové album

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři členové u nás populární finské metalové skupiny Nightwish představují v úterý v Praze své chystané album Endless Forms Most Beautiful. Naživo písně z něho kapela zahraje na letním festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích (9.-12. července).

Foto: Právo - Jaroslav Špulák

Nightwish v Praze, zleva Marco Hietala, Floor Jansenová a Tuomas Holopainen

Článek

Do pražského Hard Rock Café za českými novináři na jeden den přiletěli zpěvačka Floor Jansenová, klávesista Tuomas Holopainen a baskytarista Marco Hietala. Novinářům album s jedenácti novými písněmi pustili, poté následovala tisková konference a nakonec českým médiím poskytli individuální rozhovor.

Podle Holopainena byla výchozím bodem pro písně na albu skladba Élan, ve které byl použit citát z díla amerického básníka Walta Whitmana. „Základním tématem skladby a vlastně i celého alba není nic menšího než smysl života. Přitom to může být pro každého z nás něco jiného,“ řekl o nahrávce autor písniček a současně producent Holopainen.

Album Endless Forms Most Beautiful vyjde 27. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám