Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zátopek, Ainbo: Hrdinka pralesa, Candyman, Každá minuta života, Jabka a Dračí země

Právo, Věra Míšková

Po světové premiéře na karlovarském festivalu vstupuje do kin Zátopek. Rekonstrukce okupace je dokument o 21. srpnu 1968. Ainbo: Hrdinka pralesa zase animovaný dobrodružný film o záchraně pralesa. Kultovní hrdina strašidelných historek, jehož poznávacím znakem je zlověstný hák natřený medem a roj včel se jmenuje Candyman. V dokumentu Každá minuta života otevírá režisérka Erika Hníková otázky ohledně výchovy dětí. O tom, co může způsobit všeobecná ztráta paměti, je film Jabka. Dračí země je animovaný film pro celou rodinu.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Zátopek

Životní osud čtyřnásobného olympijského vítěze Emila Zátopka je příběhem nesmírného odhodlání, vytrvalosti, píle a touhy vyhrávat. Příběhem člověka, který ač původně outsider dosáhl nejvyšších sportovních met a stal se jednou provždy jedním z nejvýraznějších reprezentantů své země.

Trailer k filmu ZátopekVideo: Falcon filmové novinky

Zátopek, Česko 2021, 131 min., drama, režie: David Ondříček, hrají: Václav Neužil, Martha Issová, James Frecheville, Robert Mikluš, Štěpán Kozub a další.

Rekonstrukce okupace

Jan Šikl sbírá mnoho let soukromé, rodinné a filmové archivy. Před časem nalezl 3,5 hodiny profesionálně natočeného materiálu, na kterém je zachycena invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Záběry pravděpodobně nikdo nikdy neviděl. Šikl zahajuje pátrání po tom, kdo a kde je v archivu zachycen. Vzpomínky na konkrétní události ožívají, postupně se skládá obraz historického okamžiku a jeho vztahu k současnosti.

Trailer Rekonstrukce okupaceVideo: Cinepoint

Rekonstrukce okupace, Česko 2021, dokument, 100 min., režie: Jan Šikl

Ainbo: Hrdinka pralesa

Celý život Ainbo se odehrává uprostřed amazonské džungle a ona ji nade vše miluje. Jednoho dne však zjistí, že je její domov ohrožen hamižnými těžaři, kteří začali kácet vzácné stromy. S pomocí svých „andělů strážných“, roztomilého a legračního armandilla Dilla a obtloustlého tapíra Vacyho se Ainbo vydává na záchrannou misi svého ráje.

Trailer k filmu Ainbo: Hrdinka pralesaVideo: Bohemia MP

Ainbo: Hrdinka pralesa, Peru/Nizozemsko, 2020, animovaný, 85 min., režie: Richard Claus

Candyman

Mladý výtvarník Anthony má pocit, že jeho kariéra stagnuje a on potřebuje nový impuls, aby mohl pokračovat v tvorbě. Jednoho dne mu kamarád vypráví tragický příběh o tom, jak se zrodil muž s hákem a proč začal vraždit. Anthony je tou legendou zcela fascinován a začne pátrat po dalších okolnostech. Jeho obrazy najednou získávají temný nádech a postupně se na nich začíná objevovat jediná tvář...

Trailer k filmu CandymanVideo: Forum Film CZ

Candyman, USA/Kanada, 2021, horor, 92 min., režie: Nia DaCosta, hrají: Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo a další.

Každá minuta života

Lenka a Michal se maximálně věnují výchově svého syna. Miško má už od narození naplánovanou každou minutu svého života tak, aby se z něj jednoho dne stal úspěšný vrcholový sportovec a po všech stránkách „kvalitní člověk“. Tomuto cíli je podřízeno vše. Rodiče odsunují své potřeby na vedlejší kolej, a malý Miško předčí většinu vrstevníků. Je to ale správná cesta?

Každá minuta životaVideo: Aerofilms

Každá minuta života, Česko/Slovensko 2021, dokument, 80 min. režie: Erika Hníková

Jabka

Svět zasáhla záhadná pandemie. Lidé bez důvodu ztrácejí paměť. Nezbývá, než si pod bedlivým dohledem lékařů a psychologů znovu budovat novou identitu. Amnézie postihne i Arise, muže ve středním věku. Apatický muž začíná podstupovat absurdní terapii, která mu má otevřít novou životní perspektivu.

Trailer k filmu JabkaVideo: ArtCam

Jabka, Řecko/Polsko/Slovinsko 2020, 90 min., drama/komedie, 90 min., režie: Christos Nikou, hrají: Aris Servetalis, Sofia Georgovassili, Anna Kalaitzidou, Kostas Laskos

Dračí země

Rodinný film s trojící neobvyklých hlavních hrdinů, drakem, zlodějíčkem a horským šotkem. Hrdinové se vydávají na dobrodružnou cestu, jejímž cílem je nalezení dračí země.

Trailer k filmu Dračí zeměVideo: Bioscop

Dračí země, Německo 2020, animovaný, 93 min., režie: Tomer Eshed

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám