Hlavní obsah

Filmové premiéry: V zajetí démonů, Wolverine, Violet & Daisy a Tango libre

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle skutečných událostí je natočen film V zajetí démonů, hrůzný příběh světově proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových. Superstar mezi superhrdiny, nejslavnější postava ze ságy X-Men, je titulním hrdinou filmu Wolverine. O dvou mladých vražedkyních je akční krimi komedie Violet & Daisy. Snímek belgického režiséra Frédérica Fonteyna Tango libre odráží dusnou atmosféru vězení a v rytmu tanga mapuje složitou síť mezilidských vztahů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 30. týden

Článek

V zajetí démonů

Upoutávka na film V zajetí démonůVideo: Warner Bros. CZ

Warrenovi byli pozváni na odlehlou farmu, aby pomohli rodině terorizované temnými silami. V nejhrůzostrašnějším případu svého života pak byli donuceni se utkat s mocnou démonickou bytostí. Případ z domu v Amityville přitom nebyl první – ještě dříve došlo k záhadným děsivým událostem v Harrisville.

V zajetí démonů, USA 2013, horor/thriller, 112 min., režie: James Wan, hrají: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston, Joey Kingová a další.

Wolverine

Upoutávka na film WolverineVideo: CinemArt

Postava Wolverina se poprvé objevila v roce 1974 v úplně posledním komiksovém panelu jednoho z vydání Neuvěřitelného Hulka – v příběhu, který byl předzvěstí jeho připojení ke skupině mutantů, známých jako X-Meni. V novém dobrodružství se podívá do současného Japonska, aby zde otestoval svou nesmrtelnost na ostří samurajských mečů.

Wolverine, USA 2013, akční/fantasy, 126 min., režie: James Mangold, hrají: Hugh Jackman, Hiroyuki Sanada, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Svetlana Khodchenkova a další.

Violet & Daisy

Upoutávka na film Violet & DaisyVideo: H.C.E.

Film je divokou jízdou dvou nevyzpytatelných mladých vražedkyň Violet a Daisy. Jejich zabijáckou pohodu jim však naruší jedna neočekávaná zakázka a jeden záhadný muž.

Violet & Daisy, USA 2011, akční krimi komedie, 88 min., režie: Geoffrey Fletcher, hrají: Soairse Ronan, Alexis Bledel, James Gandolfini a další.

Tango libre

Upoutávka na film Tango libreVideo: Film Europe

Jean-Christophe je rozpačitý, trochu nešťastný a velmi osamělý vězeňský dozorce a člověk bez historie i bez vyhlídek do budoucnosti. Jeho jedinou radostí je účast na tanečním kurzu argentinského tanga, na který chodívá jednou do týdne. Jednoho dne pozná nováčka kurzu – Alice. Setkají se i mimo hodiny tanga, když Alice navštíví svého manžela ve vězení, kde Jean-Christophe pracuje...

Tango Libre, Francie/Belgie/Lucembursko 2012, drama, 98 min., režie: Frédéric Fonteyne, hrají: Francois Damiens, Sergi López, Anne Paulicevichová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám