Hlavní obsah

Filmové premiéry: Muž, který zabil Dona Quijota, Manžel na zkoušku, Ant-Man a Wasp či Profesoři zločinu: Velké finále

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zároveň s premiérou na karlovarském festivalu jde do kin Muž, který zabil Dona Quijota. Ztrátou paměti je postižen hrdina filmu Manžel na zkoušku. Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp o hrdinech, kteří se umí zmenšovat. Zločinci s vysokoškolským diplomem řádí v komedii Profesoři zločinu: Velké finále, Hurikánu čelí hrdinové filmu Než přišla bouře. Přežít dvanáct hodin bez pomoci policie i záchranářů chtějí hrdinové filmu První očista.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Muž, který zabil Dona Quijota

Muž, který zabil Dona Quijota Video: Bioscop

Toby býval idealistickým filmovým studentem. Jeho ztvárnění příběhu Dona Quijota, které natočil, mělo obrovský úspěch. Ale teď je Toby arogantní a cynický režisér reklam. Poté, co se mu dostane do rukou stará kopie jeho studentského filmu, vydává se na místo, kde před mnoha lety svůj opus vytvořil. Zjišťuje, že jeho tehdejší počin měl na obyvatele ospalé vesnice strašlivý vliv...

Muž, který zabil Dona Quijota, Španělsko/Belgie/Portugalsko/Velká Británie, 2018, sci-fi, 132 min., režie: Terry Gilliam, hrají: Adam Driver, Jonathan Pryce, Olga Kurylenková, Stellan Skarsgård, Jason Watkins a další.

Manžel na zkoušku

Upoutávka na film Manžel na zkoušku Video: Forum Film CZ

Leonardo je bohatý a rozmazlený playboy, který si celý život jen užíval. Po jedné divoké párty vypadne z jachty a druhý den ho najdou bezradného v ulicích Oregonu. V nemocnici zjistí, že utrpěl ztrátu paměti a vyhlásí pátrání po jeho rodině. A tehdy si pro něj s úsměvem a falešným oddacím listem přijde Kate, kterou nedávno ponížil...

Manžel na zkoušku, USA 2018, romantická komedie, 112 min., režie: Bob Fisher, Rob Greenberg, hrají: Anna Farisová, Eugenio Derbez, Eva Longoria a další.

Ant-Man a Wasp

Upoutávka na film Ant-Man a WaspVideo: Falcon

Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a Dr. Henry „Hank” Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a s její pomocí odhalit tajemství z minulosti.

Ant-Man a Wasp, USA 2018, akční sci-fi, 118 min., režie: Peyton Reed, hrají:  Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeifferová a další.

Profesoři zločinu: Velké finále

Upoutávka na film Profesoři zločinu: Velké finále Video: Film Europe

Pietro Zinni a jeho spolek zločinců nikdy neprohrává ani nevyhrává. Namísto svobody si jeho členové odpykávají tresty za zločin, který nespáchali. Zároveň je pronásledují přízraky z minulosti, především tajemná droga zvaná Sopox. Pietro odhalí, že slouží jako nástroj rafinované pomsty a jeho profesorská banda je jediná, která tomu dokáže zabránit...

Profesoři zločinu: Velké finále, Itálie 2017, krimi komedie, 102 min., režie: Sydney Sibilia, hrají: Edoardo Leo, Valerio Aprea, Valeria Solarino, Paolo Calabresi a další.

Než přišla bouře

Než přišla bouřeVideo: Vertical Ent.

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán.

Než přišla bouře, USA 2018, dobrodružný, 99 min., režie: Baltasar Kormákur, hrají: Shailene Woodley, Sam Claflin, Grace Palmer, Jeffrey Thomas a další.

První očista

První očista Video: CinemArt

Úspěšná hororová série přichází po třech dílech se svou první kapitolou. Vláda původně naplánovala Očistu jako svérázný sociologický experiment. Aby na zbytek roku snížila úroveň kriminality pod jedno procento, vytipovala si jednu velkou městskou čtvrť, a v ní povolila zločin. Celá oblast je samozřejmě prošpikována kamerami a národ dostává zdarma zvrácenou reality show, která však diváky příliš nebaví, aspoň zpočátku...

Očista, USA 2018, akční horor, 113 min., režie: Gerard McMurray, hrají: Melonie Diazová, Marisa Tomei, Lex Scott Davis, Steve Harris a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám