Hlavní obsah

Filmové premiéry: Křídla Vánoc, Insidious 2, Mafiánovi a Crazy Joe

Právo, Věra Míšková

První letošní vánoční filmový příběh Křídla vánoc natočila Karin Babinská s Richardem Krajčem v hlavní roli. Pro milovníky hororů se po třech letech vrací na plátno rodina Lambertových ve filmu Insidious 2. Režisér Luc Besson(Pátý element, Léon, série o Arthurovi) natočil kriminální komedii mafiánovi a do hlavní role obsadil Roberta De Nira. Ve filmu Crazy joe se ocitneme v beznadějném světě úplného dna člověka, který býval členem elitní zásahové jednotky a nyní se z něho stal hledaný uprchlík.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 46.týden

Článek

Křídla Vánoc

Upoutávka na film Křídla vánocVideo: Falcon

Jako v každém správném vánočním pohádkovém příběhu se i tady dějí zázraky. Hrdinové filmu si mohou něco přát a jejich život se díky tomu rozeběhne směrem, který si sami určili. Řada „náhod“ jim přinese to, co chtěli, a tak mají možnost svá přání prožít.

Křídla vánoc, ČR 2013, vánoční romance, 110 min., režie: Karin Babinská, hrají: Richard Krajčo, Vica Kerekes, David Novotný, Vanda Hybnerová, Lenka Vlasáková, Viktor Preiss a další.

Insidious 2

Upoutávka na film Insidious 2Video: Falcon

Píše se rok 1986 a malého Joshe trápí vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta po „vyšetření“ Joshově matce oznámí, že chlapec má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a dospělý Josh je hlavním podezřelým.

Insidious 2, USA 2013, horor, 108 min., režie: James Wan, hrají: Patrick Wilson, Rose Byrneová, Lin Shaye, Ty Simpkins, Barbara Hersheyová a další.

Mafiánovi

Upoutávka na film MafiánoviVideo: Bioscop

Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni měl kdysi všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Manzoni, jeho rázná manželka Maggie a jejich dvě děti jsou umístěni - za příkladnou spolupráci se zákonem - do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim ale příliš nedaří, a tak je agent FBI Stansfield  musí opět přestěhovat. Stávají se z nich Blakeovi, jenže jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou.

Mafiánovi, USA/Francie 2013, krimikomedie,111 min., režie: Luc Besson, hrají: Robert De Niro, Michelle Pfeifferová, Tommy Lee Jones, Dianna Agronová a další.

Crazy Joe

Upoutávka na film Crazy JoeVideo: Intersonic

Joe utíká před svou minulostí, která ho dostala až k vojenskému soudu. Nyní je na dně a poháněný touhou po pomstě se  přidává k londýnskému podsvětí, kde je „práce“ někdy za hranicemi svědomí i pro trénovaného vojáka. Joe však mlčí a bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout vykoupení?

Crazy Joe, USA/VB 2013, akční, 100 min., režie: Steven Knight, hrají: Jason Statham, Agata Buzek, Vicky McClure, Benedict Wong, Christian Brassington, Lee Asquith-Coe a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám