Hlavní obsah

Filmové premiéry: Escobar, Teheránská tabu, Příšerky z vesmíru, Já, Simon či Máš ji!

Právo, Věra Míšková

Portrét nejznámějšího narkobarona a nelítostného vraha nabízí film Escobar. Film Teheránská tabu vybrala do distribuce stovka porotců v rámci projektu Scope100. Vůně japonské a singapurské kuchyně se line z filmu Bistro Ramen. Invaze kosmické legrace čeká diváky animovaných Příšerek z vesmíru. O tom, že není snadné si přiznat, že je člověk gay, je film Já, Simon. Jeremy Renner hraje hlavní roli v komedii Máš ji!

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Escobar

Trailer Escobar Video: Bontonfilm

Životopisný film o Pablu Escobarovi, největším kolumbijském narkobaronovi, nelítostném vrahovi a v osmdesátých letech minulého století sedmém nejbohatším člověku planety, natočil španělský režisér Fernando León de Aranoa s dvěma největšími současnými hvězdami své země Javierem Bardemem a Penélope Cruzovou v hlavních rolích.

Životopisný film o Pablu Escobarovi, největším kolumbijském narkobaronovi, nelítostném vrahovi a v osmdesátých letech minulého století sedmém nejbohatším člověku planety, natočil španělský režisér Fernando León de Aranoa s dvěma největšími současnými hvězdami své země Javierem Bardemem a Penélope Cruzovou v hlavních rolích.

Escobar, Španělsko/Bulharsko 2017, 123 min., režie: Fernando León de Aranoa, hrají: Javier Bardem, Penélope Cruzová, Peter Sarsgaard, David Valencia a další.

Teheránská tabu

Teheránská tabu Video: Aerofilms

Mimořádně silný film o životě v dnešním Teheránu je natočený podobně jako například Alois Nebel metodou animační rotoskopie. V centru filmu jsou životy tří mladých žen a jednoho mladého muže, životy, které drtí zákazy i zákony absurdního režimu v současném Íránu.

Teheránská tabu, Německo/Rakousko 2017, 90 min., režie: Ali Soozandeh, hrají: Arash Marandi, Alireza Bayram, Siir Eloglu, Thomas Nash, Hasan Ali Mete a další.

Máš ji!

Máš ji! Video: Vertical Ent.

Pět soupeřivých přátel se od první třídy každoročně pouští do měsíc trvající hry na babu. Ve hře neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče...

Máš ji!, USA 2018,komedie, 93min., režie: Jeff Tomsic, hrají: Jeremy Renner, Ed Helms, Hannibal Buress, Jon Hamm a další.

Bistro Ramen

Bistro Ramen Video: Aerofilms

Mladý šéfkuchař Masato je odborník na tradiční japonský pokrm ramen, který se v jeho rodině vaří už po generace. Když mu život přichystá nečekanou zkoušku, vydá se na cestu do Singapuru. Ve městě plném chutí a vůní pozná víc než jen lahodné recepty a rodinná tajemství. Ukáže se, že jídlo má zvláštní moc sbližovat lidi a napravovat dávné křivdy.

Bistro Ramen, Singapur/Japonsko/Francie 2018, romantický, 89 min., režie: Eric Khoo, hrají: Cujoši Ihara, Seiko Macuda, Takumi Saitó, Tecuja Beššo

Příšerky z vesmíru

Příšerky z vesmíru Video: Bontonfilm

Na dohled modré planety krouží mezihvězdný křižník plný mimozemšťanů všemožných tvarů, velikostí a se zcela nahodilým počtem očí, uší nebo rukou. Tři ufonští kamarádi si na něm naladí vysílání teleshoppingu a okamžitě se zamilují do speciální masážní matrace a musejí ji hned mít. Rozhodnou se, že si ji pořídí a potají se k nám vydají v létajícím talíři.

Příšerky z vesmíru, Německo/Lucembursko/Dánsko 2018, animovaná komedie, 90 min., režie: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack

Já, Simon

Já, SimonVideo: CinemArt

Simon Spier začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák...

Já, Simon, USA 2018, 110 min., drama, režie: Greg Berlanti, hrají: Nick Robinson, Katherine Langfordová, Josh Duhamel, Jennifer Garnerová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám