Hlavní obsah

Filmové premiéry: Chraň nás od zlého, Běž, chlapče, běž a Arcibiskup Bezák, Zbohom

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle skutečných případů newyorského policisty byl natočen hororový film Chraň nás od zlého. Podle skutečnosti vznikl i dojemný a zároveň inspirující film Běž, chlapče, běž, příběh o chlapci, který musel ze dne na den dospět, aby přežil. Dokumentární film Arcibiskup Bezák, Zbohom přibližuje pozoruhodnou osobnost kněze.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 27. týden

Článek

Chraň nás od zlého

Upoutávka na film Chraň nás od zléhoVideo: Falcon

Newyorský policista Ralph Sarchie, se pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem, odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město.

Chraň nás od zlého, USA 2014, horor, 119 min., režie: Scott Derrickson, hrají: Eric Bana, Edgar Ramírez, Olivia Munn, Sean Harris, Joel McHale a další.

Běž, chlapče, běž

Upoutávka na film Běž, chlapče, běž Video: A-Company CZ

Srulikovi bylo devět let, když v roce 1942 utekl z varšavského ghetta. Schoval se spolu s dalšími uprchlými židovskými dětmi v nedalekých lesích, spal v korunách stromů a živil se tím, co on i ostatní ulovili nebo ukradli na přilehlých farmách. Hlad a zima Srulika ale přinutí, aby se vrátil zpátky do civilizace, kde si musí změnit jméno a předstírat, že je sirotek z katolické rodiny. Potkává lidi, kteří riskují životy, aby mu pomohli, ale i ty, kteří ho zradí.

Běž, chlapče, běž, Německo/ Polsko/ Francie 2014, drama, 112 min., režie: Pepe Danquart, hrají: Kamil Tkacz, Andrzej Tkacz, Rainer Bock, Jeanette Hain, Sebastian Hülk, Grazyna Szapolowska a další.

Arcibiskup Bezák, Zbohom

Upoutávka na film Arcibiskup Bezák ZbohomVideo: CinemArt

Film představuje člověka jedněmi milovaného a druhými odmítaného. Odhaluje soukromé i veřejné okamžiky jeho života očima veřejnosti i jeho nejbližších. Představuje ho nejen jako arcibiskupa, ústřední postavu medializované kauzy, ale i jako syna, bratra či přítele. Film divákům přináší obdivuhodné svědectví o vnitřní síle osobnosti, která prožívá největší zkoušku svého života a víry…

Arcibiskup Bezák, Zbohom, Slovensko 2014, dokument, 90 min., režie: Oľga Záblacká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám