Hlavní obsah

Filmové premiéry: Cesta vzhůru, Bláznivá dovolená, Hitman: Agent 47 a Pride

Právo, Věra Míšková

Cesta vzhůru je celovečerní dokument o horolezci Radku Jarošovi. Rodina Griswoldových se po letech vrací v komedii Bláznivá dovolená. A vrací se i Hitman ve filmu s podtitulem Agent 47. Britský film Pride je příběhem dvou odlišných komunit, který vyústí v překvapivé partnerství.

Trailer k filmu Cesta vzhůru

 
Článek

Cesta vzhůru

Radek Jaroš jako jediný Čech a patnáctý člověk na světě bez kyslíku a nosičů zdolal všech čtrnáct osmitisícovek a stal se tak držitelem prestižní Koruny Himaláje. Stalo se tak v červenci 2014, kdy mu vyšel pátý pokus stanout na K2. A právě tam ho sledovala kamera, kterou - od šesti tisíců metrů výš - svěřil režisér filmu Cesta vzhůru David Čálek do rukou jeho parťáků horolezců.

Cesta vzhůru, Česko 2015, 100 min., režie: David Čálek, účinkují: Radek Jaroš, Jan Trávníček, Petr Mašek, Andrea Jarošová a další.

Bláznivá dovolená

Po Bláznivých dovolených v Evropě a v Las Vegas a po Vánočních prázdninách se Griswoldovi vracejí trochu starší, ale o nic moudřejší. Ed Helms v roli Rustyho Griswolda přebírá prázdninovou štafetu od svého otce Clarka a odhodlán dovézt svou rodinu do ještě většího zábavního parku Walley World se dostává do ještě neuvěřitelnějších situací.

Trailer k filmu Bláznivá dovolená

Bláznivá dovolená, USA 2015, komedie, 96 min., režie: John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein, hrají: Ed Helms, Chevy Chase, Chris Hemsworth, Christina Applegatová, Leslie Mann a další.

Hitman: Agent 47

Agent 47 se poprvé objevil ve filmovém zpracování v roce 2007, ale již předtím byl hrdinou počítačové herní série Hitman. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane kořistí a zdrojem zkázy?

Trailer k filmu Hitman Agent 47

Hitman: Agent 47, USA 2015, thriller, 96 min, režie: Aleksander Bach, hrají: Rupert Friend, Zachary Quinto, Hannah Ware, Ciaran Hinds, Thomas Kretschnmann a další.

Pride

Velká Británie 1984: premiérkou je Margaret Thatcherová, za jejíž vlády vrcholí v zemi nepokoje horníků. Během Gay Pride v Londýně se skupina aktivistů rozhodne pomoci jejich rodinám a uspořádají pro ně sbírku. Odborovému svazu horníků se však nechce přiznat sympatie s gay hnutím. Aktivisté se ale rozhodnou jejich rozhodnutí ignorovat a hodlají předat výtěžek přímo rodinám.

Trailer k filmu Pride

Pride, VB 2014, komedie/drama, 120 min., režie: Matthew Warchus, hrají: Bill Nighy, Andrew Scott, Dominik West a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám