Hlavní obsah

Film Vánoční balada získal cenu UNICEF

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mezinárodním festivalu animovaných filmů pro děti Bienále animace Bratislava BAB 2016 získal minulý týden cenu UNICEF český loutkový film Vánoční balada režiséra Michala Žabky.

Upoutávka na film Vánoční baladaVideo: Michal Žabka

 
Článek

Mezinárodní porota film ocenila „za využití originálních animačních technik v příběhu s naléhavým myšlenkovým poselstvím o porozumění, které nejlépe koresponduje s posláním UNICEF“.

Dvanáctiminutový snímek je natočen podle posledního scénáře Břetislava Pojara. Výtvarníky filmu jsou Vratislav Hlavatý a Michal Kubíček, hudbu složil Jan P. Muchow.

Film byl oceněn už také letos na jaře na festivalu Animfest v Aténách, kde získal druhou hlavní cenu. Byl uveden v soutěži na festivalech Animayo Gran Canaria, Hiroshima v Japonsku, Animanima v Srbsku a na Stop Motion Festivalu v Montrealu. Tento týden soutěží na brazilské Anima Mundi a začátkem listopadu na portugalské Cinanima v Espinho.

Režisér Michal Žabka, absolvent pražské FAMU, je znám hlavně díky filmu Čtyřlístek ve službách krále. Natočil také Babalón nebo loutkový film Účetní a víla, který byl zařazen v povídkovém celovečerním filmu Autopohádky a získal např. cenu za Nejlepší film pro dospělé na mezinárodním festivalu animovaného filmu Tindirindis ve Vilniusu v Litvě.

Reklama

Výběr článků

Načítám