Hlavní obsah

Film Já, padouch 3 dělal i tvůrce South Parku

Právo, Jiří Štraub

Po úspěšném druhém dílu animované série Já, padouch, který celosvětově vydělal asi 970 miliónů dolarů, tvůrci přicházejí s třetím pokračováním. To bude do českých kin uvedeno 29. června.

Trailer k filmu Já, padouch 3

 
Článek

Herec Steve Carell (v českém znění Jiří Lábus) v něm namluvil rovnou dvojroli. Hlavní hrdina Gru se totiž ve filmu setká se svým ztraceným dvojčetem Druem. To by podle amerického týdeníku Entertainment Weekly mělo být pravým opakem svého bratra.

Gru bude muset i tentokrát čelit bizarnímu padouchovi. Toho ve třetím dílu představuje postava Balthazara Bratta, která má nezdravou zálibu v módě a trendech osmdesátých let. V originále jí propůjčil hlas Trey Parker, spolutvůrce kultovního amerického animovaného kontroverzního seriálu South Park. K němu píše scénáře, režíruje ho a mluví řadu postav, například obézního, vypočítavého a věčně sprostého hocha Erika Cartmana.

Nutno poznamenat, že Parker na tvorbě rodinných filmů nespolupracuje. Účinkování ve snímku Já, padouch 3 je pro něj velmi netypické.

Návrat mimoňů

Chris Meledandri, který vede studio Illumination stojící za sérií Já, padouch a za celovečerním filmem Mimoni, řekl magazínu Entertainment Weekly: „Tohle je poprvé, kdy se Parker nerežíruje sám.“ Promluvil také o charakteru Balthazara Bratta. „Je to bývalá dětská hvězda řízená superpadouchy. Když dosáhla puberty, zrušili její televizní show,“ uvedl a zčásti tak objasnil, proč je Bratt tolik fixovaný na osmdesátá léta. Zůstává totiž pořád ve své slavné televizní roli.

Já, padouch 3 ale také znamená návrat populárních Mimoňů, malých roztomilých poskoků žluté barvy. Mimoni se divákům poprvé představili v prvním dílu Já, padouch (2010), a v roce 2015 se dokonce dočkali vlastního filmu. Ten celosvětově vydělal přes miliardu dolarů a byl tak ještě úspěšnější než Já, padouch 2.

Je velmi nepravděpodobné, že by se Mimoni na plátně neobjevili ve vlastním snímku i podruhé. Podle serveru Collider by se tak mělo stát v červenci roku 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám