Hlavní obsah

Festival v Národním. Vystoupí Bárta, Vytisková, Žbirka i Mig 21

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi netradiční akce čeká pražské Národní divadlo 27. února. Festival Národ sobě má upozornit na zoufalý stav, v jakém se kulturní branže nachází. Přímý přenos celého tříhodinového programu zajistí ČT art, zahájení bude i na ČT1.

Foto: Barbara Gorbunová

Klára Vytisková

Článek

Iniciátorem koncertu jsou pořadatelé pražského hudebního festivalu Metronome a program nabídne setkání známých umělců z rozdílných hudebních žánrů.

Vystoupí v něm zpěváci Michal Prokop, Václav Neckář, Ivan Hlas, Jana Kratochvílová, Dan Bárta, Ondřej Ruml, Klára Vytisková nebo Meky Žbirka. Ze skupin jsou to Monkey Business, Mig 21, Wohnout nebo The Atavists. Zastoupen bude i rap (PSH, Ota Klempíř) nebo world music (Lovesongs Orchestra).

Foto: archiv D. Bárty

Dan Bárta

Svět klasické hudby připomene orchestr Opery Národního divadla pod vedením Jaroslava Kyzlinka nebo houslový virtuos Pavel Šporcl. „Neumíme si svět bez muziky představit, a tak sobota sedmadvacátého února bude věnovaná všem, kteří to mají taky tak. Propojování žánrů nás baví. Musím ale přiznat, že tolik žánrů v rámci jednoho koncertu jsme ještě nepropojovali. Na tuto akci se moc těšíme,“ uvedli jí producenti festivalu Metronome.

„Vítáme v Národním divadle umělce všech žánrů, aby společně potěšili diváky České televize a ukázali naději, že se česká kultura díky své síle a kvalitě vrátí před diváky v nejlepší formě,” dodal ředitel Národního divadla Jan Burian.

K podpoře kultury se připojí divadelníci Vladimír Javorský a Anna Fialová z domovské scény nebo hostující La Putyka. Vystoupí také tanečníci Baletu Národního divadla, Radim Vizváry za Laternu magiku.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám