Hlavní obsah

Festival uvede mezinárodní projekt mladých kytaristek i umělce z Itálie a Austrálie

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Kytara napříč žánry opět spojí kytaristy a kytaristky mnoha zemí a stylů. Předhlídku zahájí 19. října v pražské Písecké bráně australský kytarista Joe Robinson.

Foto: Kytara napříč žánry

Milena Šolcová

Článek

Kytara napříč žánry se koná kromě Prahy také v Chebu, Pardubicích, Horšovském Týně, Chýni či Dolní Poustevně.

Joe Robinson střídá jazzové standardy, rock a další žánry, na koncertě hraje na akustickou i elektrickou kytaru. Vystoupí na festivalové předpremiéře 18. října v Chebu, 20. října v Chýni, 21. října v Horšovském Týně, 22. října v Pardubicích, kde bude také předsedat porotě VII. ročníku Kytarové soutěže SAI, a 23. října v Dolní Poustevně.

Foto: Kane Hibberd

Joe Robinson

Italský kytarista Kevin Marchi si oblíbil klasickou kytaru, jazz, country a blues. Vystoupí 23. října v budově Kytary.cz v Praze 4. V pražském JammClubu zahraje 24. října Peter Fedorčák na Chapman Stick, nástroj který proslavil Tony Levin, a skupina Barabuna, která míchá zvuk nyckelharpy, loutny, kytary a dalších nástrojů. Pátého listopadu tamtéž zahraje Njorek, populární trio, kterému dominují zvuk citery v rukou Michala Müllera, výrazná osobnost violoncellisty a zpěváka Olina Nejezchleby a kytara Stanislava Barka.

V Divadle Hybernia 12. listopadu zahraje australský virtuos Tommy Emmanuel, kterého pořadatelé považují za hlavní hvězdu, a v JammClubu 19. listopadu zpěvačka Marta Töpferová a vynikající jazzový kytarista David Dorůžka plus kytaristka Zuzana Dumková a saxofonista Marcel Bárta.

V projektu MusiSHEans Guitar Tour 2019 se spojují čtyři mladé kytaristky. „Američanka Christie Lenée, Karlijn Langendijk z Nizozemí, německá multiinstrumentalistka ovládající kytaru, mandolínu, banjo a zpívající v mnoha žánrech Judith Beckedorf. 25. listopadu se k nim v pražském Divadle Inspirace, scéně HAMU, na Malostranském náměstí přidá výjimečně talentovaná dvaadvacetiletá kytaristka Milena Šolcová. Celý festival Kytara napříč žánry pak dámy sdružené v MusiSHEans Guitar Tour 2019 uzavřou 27. listopadu v chebské Klášterní knihovně,“ dodala za pořadatele Anna Vašátková.

Vstupenky a další detaily najdete na kytaranapriczanry.cz.

I bez ruky se muž stal úspěšným kytaristou

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám