Hlavní obsah

Festival Metronome slibuje Becka či Oh Wonder

Letos to nevyšlo, ale Metronome Prague už sestavuje program na příští rok. Jednou z hvězd bude americký multižánrový skladatel, zpěvák a instrumentalsita Beck. Festival by měl proběhnout 23. až 26. června 2022.

Foto: Mikai Karl

Beck

Článek

Experimentátor Beck měl vystupovat už na loňském zrušeném Metronomu, na pražské Výstaviště se ale zřejmě podívá příští rok. Proslavil se v devadesátých letech nesmrtelnou písničkou Loser. Dlouho zkoumal různé možnosti spojení blues, folku, rocku, hip-hopu a elektroniky a vyvinul si skutečně osobitý zvuk. Beck nikdy nezapadl do úplného mainstreamu, přesto je slavný.

Své nápady nahrával nejdříve podomácku a šířil na kazetách. První oficiální a celosvětově úspěšné LP album se jmenovalo Mellow Gold, za následující Odelay už získal dvě ceny Grammy (kategorie alternativní album a mužský rockový pěvecký výkon). Zatím poslední z řady Beckových desek je Hyperspace z roku 2019, rovněž ozdobená cenou Grammy.

Účast na festivalu potvrdilo také britské indiepopové duo Oh Wonder.

Předprodej vstupenek na Metronome Prague 2022 je spuštěn na www.metronome.cz. V prodeji jsou kromě standardní i podporovatelské kategorie, ve kterých za vyšší příspěvek na restart festivalu získají zájemci kromě dobrého pocitu také nejrůznější hudební a festivalové dárky a další zážitky. Pořadatelé zdůraznili garanci vrácení vstupného, bude-li konání festivalu jakkoliv ohroženo.

Reklama

Výběr článků

Načítám