Hlavní obsah

Festival Český Krumlov nachystal šestnáct koncertů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov připravuje na letošní rok pestrou dramaturgii ve výjimečném prostředí. Již jednatřicátý ročník festivalu nabídne od 15. července do 6. srpna šestnáct koncertů v devíti malebných venkovních scenériích i historických koncertních sálech Českého Krumlova a jeho okolí.

Foto: MHF Český Krumlov

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov je významnou kulturní přehlídkou, na které od roku 1992 zní hudba od 15. až po 21. století.

Článek

Vodní hudba G. F. Händela zazní na jezírku, připravena je Noc romantismu, houslista Václav Hudeček vystoupí s mladými virtuosy a dojde i na barokní operu Farnace.

„První večer nabídne po více než čtvrtstoletí nejen hudební, ale i vizuální zážitek. Na unikátně scénograficky ztvárněném jevišti, na přírodním ostrůvku jezírka v zámecké barokní zahradě zazní Händelova Vodní hudba a Hudba k ohňostroji. Milovníky opery jistě nadchne Vivaldiho dílo Farnace, jež zazní 295 let od světové premiéry. Interpretace se ujme Musica Florea, která oslaví třicet let od svého založení. V období baroka se ocitneme i o posledním festivalovém víkendu díky souboru Barocco sempre giovanne se sólisty Helenou Hozovou, Jiřím Vodičkou a Markem Zvolánkem. Slavnostní atmosféru Barokního večera umocní dobové choreografie a opulentní kostýmy tanečníků z Hartig Ensemble, tance tří staletí,“ představuje část programu prezident festivalu Jaromír Boháč.

Svým koncertem s mladými talenty oslaví životní jubileum houslista Václav Hudeček a festival připomene i devadesáté narozeniny amerického oscarového skladatele Johna Williamse.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Pozvání do Krumlova přijala Komorní filharmonie Pardubice, která vystoupí na Večeru serenád. Nahlédnout do Duše kytary nás nechá Lukáš Sommer s Nostitz Quartetem, se kterým pro koncert připravil premiéru svého koncertu pro kytaru, Zimní haiku.

Písně Jistebnického kancionálu zaznějí 150 let od svého objevení v kostele sv. Mikuláše v Boleticích. O jejich historicky věrné podání se postará ženský vokální soubor Tiburtina Ensemble. Na koncertech v maškarním sále se představí i další těleso výhradně dámského složení Kalabis Quintet nebo hudebníci Dvořákova tria. Na tvorbu Antonína Dvořáka naváže v Prokyšově sále českokrumlovské prelatury Zemlinsky Quartet.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám