Hlavní obsah

Evropské herecké talenty se představí online

Právo, míš

Jedna z tradičních akcí probíhajících v rámci mezinárodního filmového festivalu Berlinale je představení nových evropských hereckých talentů mezinárodnímu tisku a filmovému průmyslu. Jak oznámila European Film Promotion (EFP), která akci pořádá, pro deset vybraných mladých herců je ve 24. ročníku Shooting Stars připraven třídenní online program.

Foto: Petr Horník, Právo

Mezi nominovanými evropskými talenty byla i Anna Geislerová.

Článek

Uskuteční se od 23. do 25. února 2021, týden před okleštěnými akcemi letošního, 71. Berlinale, které je od 1. do 5. března pro diváky uzavřeno. Slavnostní předávání cen Shooting Stars se pak uskuteční v létě v rámci festivalových projekcí pro veřejnost.

„Jsme rádi, že jsme dokázali vytvořit digitální událost prostřednictvím online Home of Acting Talent, který nahradí naše tradiční setkání třemi dny speciálně vytvořeného programu propagace letošních Shooting Stars,“ říká výkonná ředitelka EFP Sonja Heinen.

Letos byli vybráni Seidi Haarla (Finsko), Nicolas Maury (Francie), Albrecht Schuch (Německo), Natasa Storková (Maďarsko), Fionn O’Shea (Irsko), Žygimante Elena Jakštaite (Litva), Martijn Lakemeier (Holandsko), Sara Klimoska (Makedonie), Alba Baptista (Portugalsko) a Gustav Lindh (Švédsko).

Akce je považována za důležitý odrazový můstek k mezinárodní herecké kariéře. Mezi nejpozoruhodnější Shooting Stars posledních let patří mimo jiné Carey Mulliganová (Velký Gatsby), Alba Rohrwacherová (Šťastný Lazzaro), držitelka Oscara Alicia Vikanderová (Tomb Raider) nebo Maisie Williamsová (Hra o trůny). Z českých hereček a herců byly v minulosti mezi Shooting Stars například Anna Geislerová, Tatiana Dyková nebo Pavel Liška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám