Hlavní obsah

Erykah Badu a Stevie Wonder chystají albovou poctu Davisovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Jazzová legenda Miles Davis se dočká pocty v podobě dvou alb, která natáčí hvězdná sestava. Pod vedením Roberta Glaspera na prvním z alb Everything's Beautiful zahrají a zazpívají Stevie Wonder, Erykah Badu, Laura Mvula, Bilal, John Scofield, Herbie Hancock a další.

Foto: Profimedia.cz

Stevie Wonder

Článek

Druhé album je soundtrack k filmu o Milesi Davisovi Miles Ahead. Vedle aktuálních verzí jeho skladeb bude obsahovat i nové věci od Roberta Glaspera, Gary Clarka Jr, Herbie Hancocka a dalších.

Album Miles Ahead vyjde 1. dubna a Everything's Beautiful vyjde 27. května. Glasper a zpěvák Bilal zvolili za první singl píseň Ghetto Walkin, která obsahuje sampl z Davisovy skladby The Ghetto Walk.

„Nechtěl jsem dělat jen remixy. Šlo mi o to, abych ukázal, jak Miles inspiroval lidi, aby tvořili nové umění. Když dělám to, co dělám, je to v duchu Milese, protože dokumentuju mou dobu, dokumentuju, co je kolem mě,“ uvedl Glasper.

Miles Davis byl významnou hudební osobností dvacátého století, která v průběhu dekád ovlivnila různé styly jako hard bop, cool jazz a jazz-rock. Byl držitelem pěti Grammy a vstoupil do Rock'n'rollové síně slávy. Zemřel v roce 1991.

Reklama

Výběr článků

Načítám