Hlavní obsah

Drum For Fun v písni a klipu o prohýřené noci

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drum For Fun je bubenická kapela z Chrudimi. Je zajímavá nejen netradičním složením nástrojů, ale také tím, že její převážnou část tvoří ženy. Minulý týden pokřtila ve svém městě své první album A je to tady a představila videoklip k písni Plastic Dance.

Drum For Fun v klipu k písni Plastic DanceVideo: archiv kapely

 
Článek

Skladba Plastic Dance je o prohýřené noci, o tom, jak si ji užít na plné pecky a těšit se na to, co přijde dál. Zpěvačka Kristýna Kudrnáčová v klipu bloudí městem, představuje si, jak prožívá divoký a barevný večírek. Ve videu účinkují pouze členky a členové kapely.

Drum For Fun se začali scházet v rámci volnočasového vyžití. Mladé maminky se potkávaly každý týden po večerech, aby se po celodenním kolotoči trochu uvolnily. Postupně se pod vedení Vojtěcha Kudrnáče z volného bubnování pro zábavu začalo rodit něco většího, s cílem předávat radost z hraní dál.

Kapela zpočátku vystupovala pouze s rytmickou sekcí, později se přidali kytarista Dušan Zíta, baskytarista Štěpán Kincl a zpěvu se ujala Kristýna Kudrnáčová. Přibyl i bubeník Ota Štěpánek. Repertoár kráčí napříč žánry, převážná část tvorby je autorská.

Reklama

Výběr článků

Načítám