Hlavní obsah

Do ČR míří Pat Metheny, Richard Bona i Hiromi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada světových jmen z oblasti jazzu, funky a world music ohlásila koncerty v ČR. Americký kytarista Pat Metheny vystoupí 26. dubna v Brně a 29. dubna v pražském Foru Karlín, africký hudebník Richard Bona a japonská pianistka Hiromi míří do Brna.

Foto: Adam Hart

Richard Bona

Článek

„Chtěl jsem vytvořit platformu pro rotující obsazení hudebníků z mladších generací, kteří mě zaujali. Sám jsem se v době svých začátků v Kansas City rozvíjel díky starším muzikantům, kteří mě najímali. Díky jejich zkušenostem a požadavkům, které na mě kladla jejich hudba,“ řekl Metheny o projektu Side-Eye.

„Na Jamese Franciese mě upozornil kamarád Eric Harland. Souhlasil jsem, že si zkusím dát s Jamesem session na zkoušku, a přemýšlel jsem, kterého z basáků pozvat. Eric mě ovšem upozornil, že s Jamesem žádného potřebovat nebudu,“ dodal držitel dvaceti cen Grammy.

Foto: Arts Marketing

Pat Metheny

Mezinárodní jazzový festival JazzFestBrno láká na multiinstrumentalistu a zpěváka Richarda Bonu s českým Jazz Dock Orchestra (12. června), který se pohybuje mezi jazzem, funkem a world music. Japonka Hiromi přijede 28. dubna se smyčcovým kvartetem. Ve svém nejnovějším počinu Silver Lining Suite demonstruje Hiromi virtuózní talent a emocionální rozsah, když svůj um spojuje se smyčcovým kvartetem, které sestavil houslista Tatsuo Nishie, koncertní mistr Nové japonské filharmonie.

Mike Stern & Bill Evans Band vystoupí v Brně 18. května, Joey Calderazzo & John Patitucci přijedou 22. května. Americká zpěvačka Lizz Wrightová, která zkušeně interpretuje jazz i soul a gospel, dorazí 30. října.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám