Hlavní obsah

Do Brna míří Motörhead

Novinky, Stanislav Dvořák

Britští metaloví veteráni Motörhead 4. července 2009 dorazí na brněnský Velodrom. Skupina představí nejen skladby z posledního alba Motörizer, které vydali loňského roku v srpnu, a skalní fanoušci se mají jistě na co těšit.

Článek

Příznivci brutálně syrového zvuku, řízných rytmů a vychraptělého skandování Lemmyho Kilmistera si 4. července přijdou na své. Skupina Motörhead, která brázdí světová pódia již přes třicet let, se za tu dobu příliš nezměnila. Pro své fanoušky je stálicí a "ikonou rockové historie", stejně jako pro jiné třeba AC/DC, Ozzy Osbourne nebo Iron Maiden.  

Vznikli v roce 1975 a největší úspěchy zaznamenali v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století. Známá jsou především alba Overkill, Bomber a Ace of Spades. Skupina se vyhýbá označení heavy metal, thrash metal či speed metal a vytrvale tvrdí, že hrají "prostě rock'n'roll".

Motörhead nyní tvoří frontman a basista Lemmy Kilmister, kytarista Phil Campbell, který patří do kapely od roku 1984 a bubeník Mikkey Dee, který přišel v roce 1992. V roce 2005 dostali Grammy za nejlepší metalovou kapelu.

Poslední studiovou nahrávku Motörizer vydali srpnu 2008. Jedenáct nových skladeb nahráli ve studiu 606 v Los Angeles u zpěváka Foo Fighters Dave Grohla.

Reklama

Výběr článků

Načítám