Hlavní obsah

Divadlo Minor má online televizi

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské divadlo Minor spustilo 22. března online platformu Televize Minor, která nabídne rodičům a dětem filmotéku s unikátním výběrem krátkých animovaných filmů studentů uměleckých škol i nezávislých produkcí. Programovou nabídku doplní také vlastní audiovizuální tvorba Minoru.

Foto: ČTK/Fotobanka ČTK/Štěrba Martin, Horázný Josef

Divadlo Minor

Článek

Divadlo Minor se dlouhodobě věnuje umělecké tvorbě a dalším aktivitám pro rodinné publikum. V současné situaci chce poskytnout kvalitní zábavu pro celou rodinu v bezpečném prostředí bez reklam či nevhodného obsahu. Na online platformě Televize Minor tak vzniká filmotéka s exkluzivním výběrem krátkých animovaných filmů jako alternativa k mainstreamové tvorbě volně dostupné na internetu.

Filmová kolekce vzniká ve spolupráci s filmovými školami a produkční společností 13ka. Ke zhlédnutí budou studentské filmy dnes již renomovaných autorů, kupříkladu Hrouda (2010), Nunovó Tango (2010) a Na větvi (2009) Jaromíra Plachého, autora oceňovaných počítačových her Amanita design, či filmy Kateřiny Karhánkové Nový druh (2013) a Plody mraků (2017), které získaly řadu domácích i mezinárodních ocenění.

Divadlo Minor i na této platformě nabízí širokou škálu témat, žánrů, výtvarných stylů od příběhů přes drobné anekdoty po abstraktní umělecké filmy.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám