Hlavní obsah

Divadelní Luhačovice jsou i lázněmi duše

Právo, Jiří P. Kříž

Pokud byste se dočkat nemohli, můžete už nyní navštívit v Luhačovicích halu Vincentka na kolonádě. Je tam výstava scénografických prací zlínského Městského divadla. Takže Divadelní Luhačovice byly už vlastně zahájeny.

Foto: Jiří P. Kříž, Právo

Ivana Plíhalová (Anna) a Igor Bareš (Ludvík) v Uchu otce a dcery Procházkových

Článek

Kdyby vám duše chřadly, ve středu vám do nich tradičně ve Společenském domu nahlédne psychiatr a básník Jan Cimický. A kdyby i on byl na vaše frustrace ze škrtvlády krátký, v pátek si tam můžete zatančit s vítězkou Star Dance, kmotrou festivalu Danou Batulkovou nebo s jeho prezidentem Miloslavem Mejzlíkem.

Pozor na štěnice!

Oficiálně otevře čtrnácté Divadelní Luhačovice v úterý večer v Lázeňském divadle pražské Divadlo U Valšů inscenací Vlastimila Venclíka Kontrola nemocného aneb Vrať mi to pyžamo s Moravany rodem, dávnými absolventy JAMU Janem Vlasákem a Zdeňkem Maryškou.

Spací vady Radky Denemarkové, nositelky ocenění Magnesia Litera (2007) za její naléhavý román Peníze od Hitlera, představí prozměnu Mejzlíkovo „rodné“ Divadlo Na zábradlí, s moc dobrými hereckými výkony Marie Spurné, Magdalény Sidonové a Jany Hubinské. V režii Slobodanky Radunové.

Proslulý a nejzakázanější film české nové vlny Ucho (1970) „miláčka národa“ ze Szczygiełova Gottlandu Jana Procházky a Karla Kachyni převedli na jeviště dcera režimem umučeného spisovatele Lenka a Michal Bureš v olomouckém Moravském divadle. Těšte se na Ivanu Plíhalovou, Igora Bareše, Petra Jarčevského a na štěnice.

I nůžky se splaší

Pátek bude na Divadelních Luhačovicích patřit Třem strážníkům humoru a demokracie Jiřímu Voskovcovi, Janu Werichovi a Jaroslavu Ježkovi. Jejich nesmrtelné písničky a osudy představí Ivo Kučera s Hradišťáky Petrem Čagánkem, Pavlem Majkusm, Davidem Vaculíkem a Jiřím Wilkou. Další lahůdka.

Závěr festivalu vyšperkuje v sobotu znamenitá detektivka Splašené nůžky Paula Pötnera. V režii Jakuba Nvoty bude stříhat tým MD Zlín (Thálie Helena Čermáková, Michaela Domžalová, Zdeněk Julina, Jan Leflík, Gustav Řezníček a Pavel Vacek). Budete se divit, ale kdo je vrah, to určí sami diváci! Skvělá tečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám