Hlavní obsah

Diváci ČT hledají sedm divů Česka

Právo, jp

Diváci České televize mohou v sobotu večer na ČT jedničce od 20.00 hodin začít hledat v celonárodní anketě sedm divů Česka. Sedm největších, nejkrásnějších, nejobdivuhodnějších, nejvyšších, nejdelších, nejhlubších, nejstarších nebo nejnavštěvovanějších. Zkrátka nejlepších.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Moderovat bude Marek Eben.

Článek

Zajímavostí a unikátů najdeme v Česku nepočítaně. Moderátor a herec Marek Eben se v přímém přenosu ujme spolu s diváky a hosty pořadu zúžit výběr na padesát. Studio na Kavčích hor navštíví nejen hvězdy hudební a umělecké scény, ale také vážené osobnosti ze světa vědy, techniky, architektury, umění, kultury či sportu.

Ve studiu tak usedne např. profesor Václav Pačes, architektka Eva Jiřičná, dirigent Libor Pešek, ředitel Národního divadla Ondřej Černý, ale i sportovkyně Věra Čáslavská, Jarmila Kratochvílová či vítěz paralympiády Jiří Ježek. V sekci nazvané Hlas lidu obhájí své tipy mj. moderátor Václav Moravec, F. R. Čech či Ivo Šmoldas.

V pořadu bude představeno i dvacet pět divů, které budou hájit Českou republiku na EXPO 2010 v Šanghaji, dalších dvacet pět bude doplněno během pořadu, čímž se vytvoří kompletní „padesátka“. Pro sedm z těchto padesáti divů budou moci diváci hlasovat až do 30. května. Anketa vyvrcholí finálovým přímým přenosem, který ČT odvysílá v sobotu 12. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám