Hlavní obsah

Depardieu tráví v karlovarském Puppu Poslední dovolenou

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Francouzská hvězda filmu Gérard Depardieu se tento týden proměnila v šéfkuchaře Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Natáčí tu totiž americký film nazvaný Poslední dovolená, v němž představuje vrchního hotelového kuchaře.

Foto: Majk Spirit
Článek

"Depardieu přicestoval do našeho hotelu zhruba na týden, přičemž v neděli jeho pobyt končí," prozradil ředitel GH Pupp Roman Vacho s tím, že ostatní z filmového štábu v lázních pobydou až do začátku března.  Poslední dovolená je veselohrou o mladé prodavačce z obchodního domu v New Orleansu, která celý život šetří, aby si jednou pořádně užila. Pak ale onemocní a lékaři jí oznámí, že jí zbývají poslední tři týdny života. Rozhodne se proto vybrat úspory a odcestovat na poslední dovolenou do Karlových Varů do GH Pupp, do jehož šéfkuchaře, tedy do Depardieua, je zamilovaná.

"Celý příběh dopadne dobře, protože se hlavní hrdinka, kterou můžete znát například z role strážné ve filmu Chicago, zázračně uzdraví," dodal produkční supervizor společnosti Stillking Films Paul Pav. Film, který má vyjít na asi 40 miliónu dolarů, tedy téměř na miliardu korun, natáčí známý hongkongský režisér Wayn Wang.

Točí se hlavně v hotelu

"Depardieu je ubytován v apartmánu, který je dekoracemi věnován bratřím Heinrichovi, Antonovi a Juliusovi Puppovým, jimž hotel vděčí za svou existenci," pokračoval Vacho, podle kterého natáčení filmu probíhá ve všech částech hotelu. "Natáčí se od pěti večer do pěti ráno, a to všude, na pokojích, na chodbách, ve Slavnostním sálu i v kuchyni. Filmaři dokonce vystavěli část Slavnostního sálu do recepce Grandhotelu Pupp, což jsem si myslel, že to není prostorově realizovatelné," popisoval Vacho.

Ten měl dokonce možnost s Depardieuem hovořit. "Setkali jsme se v kuchyni před natáčením jedné ze scén. Ptal se mě, odkud objednáváme čerstvé ryby. Jednoho z dodavatelů máme dokonce společného," chlubil se ředitel. "V roli, kterou Depardieu má, sám vaří. Samozřejmě že všechno potřebné mu v kuchyni připravuje tým profesionálních kuchařů," prozradil Vacho. "Měl jsem možnost být přítomen některým částem natáčení a nechápu, jak z toho, co jsem viděl, může někdo sestříhat film. Paramount Pictures to ale umí dobře," dodal.

Ve filmu budou Karlovy Vary a GH Pupp vystupovat jako skutečné karlovarské lázně a jeho skutečný GH Pupp.

Dostane župan

Děj filmu se odehrává v období Vánoc, takže jsou nasvícené a vánočně ozdobené stromy před hotelem. "Jedna ze scén se odehrává dokonce na Silvestra, takže se k tomu účelu bude vyzdobovat i Slavnostní sál," řekl Vacho s tím, že v sobotu odjíždějí filmaři točit do Mariánských Lázní. Podle něj neměl Depardieu dosud žádné mimořádné přání. V Karlových Varech zatím nenaplnil ani svou pověst bouřliváka.

"Žádný incident tu nebyl, všechno je v pořádku," ujišťoval ředitel hotelu. "Připravili jsme pro Depardieua jako dárek na rozloučenou župan s logem GH Pupp," dodal. Natáčení filmu začalo už v listopadu minulý rok v New Orleansu v USA a po Vánocích pokračovalo v rakouském Innsbrucku.

Reklama

Výběr článků

Načítám