Hlavní obsah

Dan Bárta: Sexy Dancers se vrátí pro lidi, kteří vzpomínají na devadesátky

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Dan Bárta ohlásil ve čtvrtek návrat známé funky skupiny Sexy Dancers, která se zformovala koncem devadesátých let. Vystoupí v Praze na festivalu Metronome.

Foto: Petr Horník, Právo

Dan Bárta při rozhovoru v šatně.

Článek

„Skupina Sexy Dancers má dvacet let od své nejvýznamnější, první a současně poslední desky, která se jmenuje Butcher's On The Road. Vzhledem k tomu, že těsně před deskou jsme vznikli a těsně poté zanikli, tak máme i dvacet let od vzniku. My jsme měli možnost, že jsme si zahráli někde spolu a začalo nás to tak bavit, že jsme si řekli, že dokud jsme ještě trochu „šlank”, tak lidem, kteří na devadesátý roky vzpomínají a měli tu desku rádi, bychom to mohli zahrát ještě v takové síle, že skutečně vypadáme jako v devadesátých letech - těsně. A za chvíli už to bude marný,” vysvětlil s humorem Bárta.

Na otázku Novinek, zda skupina má plány i do budoucna, ujistil, že zatím se plnohodnotná kariéra Sexy Dancers nechystá.

Foto: ČTK - Josef Vostárek

Zpěvák Grant Marshall z britské skupiny Massive Attack.

„V současné době je to ve fázi, že si zahrajeme na Metronome festu a zahrajeme si dvakrát, třikrát někde na podzim v klubu, ale že bychom si volali a plánovali nějakou další tvorbu, to v téhle fázi není. Spíš jde o to si normálně zahrát,” řekl Novinkám.

Kapelu založili Roman Holý, Dan Bárta, Dara Rolins, Mirek Chyška a Filip Jelínek v roce 1998. Proslula zejména hitem Slim Jim.

Na festivalu, který se koná 22. a 23. června v Praze, vystoupí také zahraniční hvězdy The Chemical Brothers, Massive Attack, David Byrne, Tom Odell, John Cale a Superorganism.

„Budou to plnohodnotné koncerty, žádné zkrácené sety,” upozornila programová ředitelka festivalu Bára Šubrtová.

Vstupenky jsou k dostání na metronomefestival.cz.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám