Hlavní obsah

Další Četníci na ČT. S Langmajerem a Zedníčkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká televize finišuje s další sérií příběhů z prvorepublikového četnického prostředí. Vedle mladých strážců zákona Martina Donutila a Roberta Hájka si v seriálu Četníci z Luhačovic zahrají třeba Pavel Zedníček a Jiří Langmajer. Na režisérské stoličce se střídají Biser A. Arichtev a Petr Bebjak.

Foto: Tomáš Hájek

Četníci z Luhačovic

Článek

„V každé epizodě jsou dva uzavřené kriminální případy, ale na větším prostoru se rozvíjejí i další linky. Jednotlivé případy vycházejí ze zločinů příznačných pro překotnou a v mnohém drsnou dobu těsně po první světové válce, pro niž byla typická chudoba a dramatické osudy ovlivněné válečným konfliktem,“ uvedl autor projektu Petr Bok.

„Máme před sebou natáčení pěti dílů, ve kterých se objeví celá řada postav z již natočených epizod, ale přibydou i některé další,“ upřesňuje vedoucí programu a vývoje brněnského studia České televize Jiřina Budíková.

Foto: Tomáš Hájek

Rakouského četnického veterána ztvární Pavel Zedníček, velitele stanice Jiří Langmajer, hospodyni Pavla Tomicová a její dceru na vdávání Ivana Korolová.

Nováčky jsou Marek Holý (strážmistr Hynek Polívka), Jan Vlasák (majitel pily),  Alena Mihulová (andělíčkářka), Dana Morávková (operetní diva). Vrátí se i Vica Kerekes jako Vaňková, nová majitelka luhačovického šantánu.

„Četnická stanice byla pro účely natáčení seriálu vybudována v obci Lesní Hluboké nedaleko Brna. Samotný děj seriálu se odehrává v okrsku luhačovických lázní, kam se štáb v následujících měsících také znovu vydá. Ale například také do Jimramova, Prostějova, Brna, dále do Prahy, na Kokořínsko a na další lokace,” sdělila Karolína Blinková z České televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám