Hlavní obsah

Čtyřlístek hraje hlavní roli na nové výstavě

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dětský komiks Čtyřlístek má za sebou již pětisté vydání. V Muzeu hlavního města Prahy ve středu u této příležitosti začíná výstava nazvaná Čtyřlístek – 500 dobrodružství. Je koncipována jako putování historií Čtyřlístku se zastávkami v důležitých meznících.

Foto: Zbyněk Stanislav , ČTK

Výstava Čtyřlístek - pětisté dobrodružství byla 30. listopadu zahájena v Muzeu hlavního města Prahy. Na snímku v roli Myšpulína je Jaroslav Němeček, tvůrce slavného kresleného seriálu, vlevo jeho žena Lucie Němečková.

Článek

Návštěvník se podle pořadatelů nejen pobaví nad příběhy hrdinů, ale nahlédne i do zákulisí vzniku a přípravy komiksu. Součástí výstavy, která potrvá až do 27. února 2011, je řada doprovodných programů, zejména pro děti.

Do kin brzy přijde filmový Čtyřlístek.

Úvodní číslo časopisu, které mělo být současně posledním, se v prodeji objevilo v roce 1969. Podoby dal postavičkám ilustrátor Jaroslav Němeček, většinu scénářů zpočátku psala Ljuba Štíplová. Nyní se na nich podílí několik autorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám