Hlavní obsah

ČT zahltí diváky novými seriály a pořady

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně dlouho neměla Česká televize v podzimní sezóně tolik nových seriálů, dramatických inscenací a premiérových pořadů jako letos. Navíc spouští od 31. srpna nový kanál, který bude přes den vysílat pro děti (ČT:D) a večer kulturu (ČT Art).

Foto: Česká Televize

U seriálu Sanitka 2 se prý diváci nudit nebudou. O napínavé scény je postaráno.

Článek

„Podzim bude v ČT historicky přelomový. Do televizní rodiny nám přibyly dvě stanice. Naším cílem je divákům nabídnout exkluzivní zážitky, informace, zábavu, bezpečné pořady pro děti a vzdělaným, přemýšlivým divákům kulturu v nebývalém rozsahu. Vše v nejvyšší možné kvalitě, která je pro nás důležitější než prostá sledovanost,“ prohlásil generální ředitel ČT Petr Dvořák při čtvrteční prezentaci nových pořadů.

Na ČT 1 diváci jistě uvítají nové pokračování legendárního seriálu Sanitka II, bude se vysílat každý pátek, škoda ale, že ji ČT nenechala na pondělí. Na středu je nachystána premiéra krimiseriálu Cirkus Bukowsky a na čtvrtek nové díly Kriminálky Staré Město. V neděli večer uvidíme Komedie o manželství a sexu, což jsou adaptace příběhů britských autorů, a dále trilogie televizních filmů natočených podle knih zavražděné spisovatelky Simony Monyové. Vše je obsazeno nejlepšími českými nebo slovenskými herci a špičkovými režiséry.

Netradiční pohled na české dějiny přinese hraný cyklus České století režiséra Roberta Sedláčka. K úplným novinkám patří dokumentární reality show Hospoda U Druhé šance, dále magazín se zajímavými příběhy lidí zralého věku Žiješ jenom dvakrát, který uvádí Pavel Zedníček, nebo kuchařská show o bylinách Herbář s Kateřinou Winterovou a Lindou Rybovou. Na ČT 2 zakotvilo další kuchaření, nazvané Deník Dity P, autorky Dity Pecháčkové, známé z Apetitu a nyní z magazínu jednoho obchodního řetězce.

ČT se od září rozjede ve velkém i s dokumenty. Samostatných pořadů nebo dokumentárních cyklů je víc než deset. Theodora Remundová uvede dokument o ženách alkoholičkách Když v tom jedou ženy, na obrazovku se dostanou Šmejdi o nekalých praktikách prodejců vůči seniorům nebo cyklus Pot, slzy a naděje o rodičích, kteří skrze děti žijí své neuskutečněné sny. ČT zakoupila slavné seriály Hra o trůny či Pán času a další díly Červeného trpaslíka.

Na podzim se objeví nová grafika u ČT 24 a ČT Sportu včetně studií. Bohuslav Klepetko začne uvádět Hyde Park a Lukáš Dolanský přechází do Událostí, komentářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám