Hlavní obsah

Clinton, Murakami, Nesvadbová. Startuje Knihománie

Právo, František Cinger

Detektivní příběh Billa Clintona, román Harukiho Murakamiho, povídky Báry Nesvadbové i vyprávění Jiřího Janouška o Werichovi, to vše nabízí ode dneška osmý ročník Knihománie. Dvaadvacet nakladatelů v ní nabízí dvaatřicet titulů.

Foto: ČTK

Japonský prozaik Haruki Murakami.

Článek

Po celý měsíc si mohou čtenáři ve 250 knihkupectvích, která se k akci připojují, najít oblíbený žánr. A k tomu ještě dostanou ke každé knize jako dárek knihu křížovek, kterou získají až do 25. listopadu.

Detektivky Larse Keplera Lazar i společné dílo Jamese Pattersona a Billa Clintona Pohřešuje se prezident jistě zaujmou. Podobně jako kniha D. B. Johna Hvězda severu, fabulovaný příběh americké studentky, severokorejské rolnice a diplomata z nejvyšších příček korejské kimovské hierarchie. Autor využil zkušenosti z pobytů v Severní Koreji. Podobně jako bývalý americký prezident Clinton ze zákoutí Bílého domu.

Komturova smrt je název románu japonského prozaika Harukiho Murakamiho. Bezejmenným vypravěčem je výjimečný portrétista, jenž dokáže vystihnout tvář člověka tak, aby se líbil sám sobě. Všechno funguje dokonale, dokud ho nenavštíví muž bez tváře s žádostí o portrét…

Povídky Báry Nesvadbové Momentky zachycují chvíle, kdy se náš život láme. Jsou to okamžiky hlubokého štěstí, bolestných ztrát nebo fatálních rozhodnutí. Magda Váňová zase nazvala své tři novely Holčičky.

Jiří Janoušek vzpomíná na setkání s mimořádným umělcem i člověkem v knize Jan Werich za oponou. Kriminalista Jaroslav Mareš v Největších záhadách kriminalistiky komentuje zajímavé případy. Cyklista Peter Sagan nabízí titul Můj svět a kuchaři Zdeněk Pohlreich a Roman Vaněk uvádějí své knihy Fresch kuchyně a Maso – jednoduše & dokonale.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám