Hlavní obsah

Českými lvy provedou Simona Babčáková, Jakub Žáček a Jan Budař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátorem hlavního večera předávání filmových cen Český lev bude ve Velkém sále pražské Lucerny v sobotu 2. března osvědčený "lví průvodce" a majitel čtyř křišťálových sošek Jan Budař. O měsíc dříve, v sobotu 2. února, provedou nominačním večerem v kině Lucerna herci Simona Babčáková a Jakub Žáček, oznámila Česká filmová a televizní akademie (ČFTA).

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jan Budař

Článek

Podle výkonného ředitele ČFTA Petra Vachlera nyní Budař navzdory nemoci natáčí v ateliérech společnosti Vachler Art Company na pražském Žižkově upoutávku na slavnostní večer. Babčáková a Žáček spolu často moderují, společně vystupují také v pražské Akropoli v inscenaci Mafiánská opera.

"Mám radost z toho, že se točí české filmy a že Český lev může být určitým způsobem jejich přehlídkou," komentoval přípravy Vachler. Při uplynulých ročnících udělal dobrou zkušenost v rolích moderátorů vedle Budaře i s Tomášem Hanákem či Ester Kočičkovou. Letos ho napadlo spojit Budaře s Babčákovou. Jsou totiž oba autorští a mají smysl pro humor.

Pro Budaře to bude jeho druhý hlavní večer. "Taky je autorský a výborně se doplňujeme, navíc je pro mě lidsky v kategorii 'kamarád'. Leccos jsme spolu zažili. Věci, které spolu vymýšlíme, jsou kreativní a zároveň má Honza smysl a odhad pro precizní a do konce dotažený humor. Dělá se mi s ním stejně dobře, jako se mi dělalo s Jardou Duškem," dodal Vachler.

Podle něj bude hlavní večer částečně rekapitulační a vzpomínkový, s ohlédnutím za událostmi, které se v českém filmovém světě udály od roku 1993. Nominační večer půjde ještě dál a přiblíží první republiku a lidi, kteří tehdy film dělali od srdce. "I dnes mnoho lidí dělá české filmy jako koníček, srdcařinu, protože funkci prodejního artiklu nemají," podotkl Vachler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám