Hlavní obsah

Český lev se představuje v online přehlídce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí 21. února až do neděle 13. března si mohou diváci na jednom místě, na DAFilms.cz, vychutnat nominované filmy na 29. Českého lva a rovněž se zapojit do diskuzí s českými režisérkami a režiséry. Diskuze proběhnou online ve formě živých streamů po dobu dvou týdnů před slavnostním vyhlášením, což bude 5. března.

Foto: DAFilms

DAFilms nabídne on-line přehlídku

Článek

Tradiční přehlídka nominovaných filmů letos nabídne jedenáct celovečerních a šest krátkých filmů. Navíc budou zdarma dostupné televizní minisérie a vybrané epizody televizních seriálů.

V nabídce filmů nebude chybět snímek Okupace, který získal 13 nominací, Muž se zaječíma ušima s 11 nominacemi, v online premiéře uvedený snímek Atlas ptáků s 9 nominacemi nebo úspěšný animovaný film Moje slunce Mad, který do lvího klání vstupuje se 4 nominacemi.

Součástí speciálu k 29. Českému lvu budou i online diskuze s režiséry nominovanými za nejlepší celovečerní hraný, animovaný a krátký film.

Od 21. února každý všední den večer od 20:30 se mohou diváci se svými dotazy zapojit do debaty s Janem Prušinovským, Michaelou Pavlátovou, Olmem Omerzuem, Martinem Šulíkem a dalšími tvůrci.

Křišťálovým lvům pro filmaře se už brousí hříva

Domácí

„Věříme, že přehlídka Českého lva na DAFilms opět potěší filmové fanoušky a využijí možnost zhlédnout filmy, které již nejsou nebo nikdy nebyly v běžné kinodistribuci. Máme rovněž radost, že se podařilo znovu realizovat streamované rozhovory s tvůrci nominovaných filmů a umožnit tak fanouškům seznámit se blíže s jednotlivými snímky,“ říká Tereza Rychnovská, výkonná ředitelka České filmové a televizní akademie.

Pojďte do kina. Na filmy nominované na České lvy

Český lev

Přehlídka nominovaných filmů probíhá ve spolupráci s Českou filmovou a televizní akademií, která výroční ceny Český lev uděluje.

V letošním roce členové akademie vybírali ze 101 hraných, dokumentárních, animovaných a krátkých filmů i televizních děl, z nichž 25 titulů získalo nominaci, a budou se ucházet o sošky Českého lva.

Program živých streamů DAFilms

  • 21. 2. – Denisa Grimmová, Jan Bubeníček (Myši patří do nebe)
  • 22. 2. – Olmo Omerzu (Atlas ptáků, Poslední den patriarchátu)
  • 23. 2. – Michaela Pavlátová (Moje slunce Mad)
  • 24. 2. – Martin Šulík (Muž se zaječíma ušima)
  • 25. 2. – Jan Prušinovský (Chyby)
  • 28. 2. – Václav Neužil (Zátopek), za Davida Ondříčka
  • 1. 3. – Anna Podskalská (Rudé boty)
  • 2. 3. – Michal Nohejl (Okupace)
  • 3. 3. – Eliška Kováříková, Adam Struhala (Příběh hrůzostrašné Eliz)
  • 4. 3. – Diana Cam Van Nguyen (Milý tati)

Nejvíce nominací získaly filmy Okupace a Zátopek, mezi další favority 29. ročníku se dále řadí Muž se zaječíma ušima, Atlas ptáků nebo Chyby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám