Hlavní obsah

Černé vdovy jsou adaptace finské krimi komedie

Právo, Eva Vejdělková

Poté, co finský krimi seriál Muskat lesket neboli Černé vdovy posbíral v roce 2014 několik domácích ocenění, rozletěl se i za hranice. Kromě sousedů ze Švédska a Norska si koupili licenci na vlastní remake také Francouzi, Němci, Španělé nebo Američané.

Foto: TV Prima

Jana Plodková, Jitka Čvančarová a Lucia Siposová v seriálu Černé vdovy.

Článek

Po Černých vdovách, jež se z vlny temných severských detektivek poněkud vymykají kvůli svému černému humoru, sáhla nyní také jedna z českých televizních stanic. Osmidílná minisérie z produkce televize Prima bude mít premiéru v neděli 17. února.

Titulní trojici vlastníma rukama ovdovělých mladých žen hrají Jitka Čvančarová, Jana Plodková a Lucia Siposová, jejich protějšky Martin Stránský, Petr Vršek a Filip Blažek.

„Johana je nejracionálnější z nich, je mozkem týmu a iniciátorem všech věcí. Tahá za nitky, je to takový vůdce party. S ničím se moc nepáře, mluví hodně ironicky a to mě baví,“ řekla o své roli Čvančarová.

A důvod vraždy? Tři kamarádky, jejichž muži spolu podnikají, se v manželství trápí. Chlapi je přehlížejí, ponižují a omezují. Společný výlet k jezeru tedy skončí pomstou – výbuchem lodi, na níž si pánové vyrazili na ryby i s nastraženou podomácku vyrobenou bombou.

Navzdory usilovné snaze mstitelek nevzbudit sebemenší podezření však detektiv v podání Bolka Polívky brzy přijde na to, že v té zvláštní nešťastné náhodě něco nehraje. Následuje hra na kočku a na myš, v níž někteří zahraniční recenzenti s nadsázkou spatřovali vazby k seriálům Fargo a Zoufalé manželky.

Režii Prima svěřila Radku Bajgarovi, přičemž ten se spolu s několika kolegy podílel i na scénáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám