Hlavní obsah

Ceny Anděl zcela ovládla skupina J.A.R., zněla i kritika Babiše a Zemana

• Aktualizováno
Novinky, Stanislav Dvořák

Letošní hudební ceny Anděl zcela ovládla funková skupina J.A.R., která zvítězila v kategoriích skupina roku, skladba roku i album roku. Písničkář Vladimír Merta během úterního ceremoniálu v pražském Fóru Karlín označil ruského prezidenta Vladimira Putina, premiéra v demisi Andreje Babiše a prezidenta Miloše Zemana za „padlé anděly”.

Foto: ČTK

Kapela J.A.R. s cenou Anděl pro skupinu roku

Článek

Jako první si cenu za videoklip roku Po válce převzala zpěvačka a herečka Bára Poláková. „Já jsem si to strašně přála, opravdu dík,” řekla Poláková a představila taky tvůrce klipu Honzu Bártka a Jakuba Machalu.

Skupinou roku jsou J.A.R. „Vážení, my vám moc děkujeme a přál bych všem kolegům, mladším i starším, aby měli tu šanci vydržet celý život s jednou kapelou,” řekl kapelník Roman Holý.

Foto: ČTK

Deborah Kahlová vystupující pod jménem Debbi s cenou Anděl pro sólovou interpretku roku

Foto: ČTK

Kapela J.A.R. s cenou Anděl pro skupinu roku

Čeští funkoví veteráni J.A.R. existují od roku 1989. Jejich album Eskalace dobra loni nadchlo odbornou kritiku díky funky rytmům, perfektnímu zpěvu Dana Bárty i díky nenapodobitelným textům, které pocházejí hlavně z pera Oty Klempíře.

Skladbou roku je Zhublas od J.A.R. „Skladba Zhublas je tribut všem plnoštíhlým ženám, které milujeme,” vysvětlil Ota Klempíř.

Foto: ČTK

Barbora Poláková s cenou Anděl za videoklip písně Po válce. Zleva jsou režiséři klipu Jan Bártek a Jakub Machala.

Sólovou interpretkou roku je Debbi za album Break, interpretem David Stypka za album Neboj. Objevem roku je skupina Mirai za desku Konnichiwa.

„Strasně moc děkujeme, mám pocit, že máme strašně intenzivní sklizeň po tom podzimním nepříjemném období a je to fajn,” poděkoval frontman Mirai.

Cenu v kategorii Alternativa obdrželi Kalle a jejich nahrávka Saffron Hills.

„Bylo to krásných deset koncertních let... díky,” řekli Kalle.

Ve folku zvítězili Beránci a vlci a v jazzu Jaromír Honzák a deska Early Music.

„Ta deska Beránci a vlci je pro mě zhmotněním dlouhého snu, dvacet let jsem přemýšlel a strkal do šupliku, až jsem si mohl pozvat dvacet muzikantů,” řekl frontman Beránků a vlků.

V kategorii elektroniky se letos radovali Fiordmoss s deskou Kingdom Come.

„Děkujeme, je to hezký od vás, je to naše poslední deska, kterou s Fiordmoss  vydáme, takže budeme mít na hrobeček andílka,” vzkázala kapela.

Do Síně slávy vstoupil Vladimír Merta. „Pane Putine, pane Babiši, pane Zemane, vy jste padlí andělé,” řekl Merta a sklidil nejdelší potlesk.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Ceny Anděl:

ALBUM: J.A.R. Eskalace dobra

SKLADBA: J.A.R. Zhublas

SKUPINA: J.A.R. Eskalace dobra

SÓLOVÝ INTERPRET: David Stypka: Neboj

SÓLOVÁ INTERPRETKA: Debbi: Break

OBJEV: Mirai: Konnichiwa

VIDEOKLIP: Barbora Poláková: Po válce

Reklama

Výběr článků

Načítám