Hlavní obsah

Carlos Santana zvažuje hudební důchod, chce být kazatelem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednašedesátiletý kytarista Carlos Santana uvažuje o tom, že opustí svět turné a nahrávacích studií a stane se náboženským kazatelem. "Až mi bude 67, přestanu hrát," řekl magazínu RollingStone.

Článek

Hluboce věřící Santana projevuje na koncertech již řadu let tendenci ke kazatelství. Při svých vystoupeních často zmiňuje Boha a předkládá své názory na "lepší svět". Je také aktivní v charitě.

Kytarista prý zvažuje, že by měl kostel na Havaji: "Až mi bude 67, přestanu hrát a začnu pracovat na tom, co teď opravdu chci - být kazatelem jako Little Richard." (Little Richard byl jedním z praotců rock'n'rollu, který se po svých úspěších v padesátých letech obrátil k církvi, začal kázat a nahrávat gospelovou hudbu. Dlouho mu to však nevydrželo a vrátil se k původnímu stylu, pozn. aut.).

Santana je právě na svém turné Live Your Light, které končí zakončí v Kalifornii. Současně připravuje vydání dvojcédéčko nazvané Multi-Dimensional Warrior, na němž chce vydat výběr svých málo známých skladeb z minulosti.

"Ne že bych nerad dělal to, co dělám, ale myslím, že Bůh mi dal dar komunikovat i bez kytary..." míní proslulý instrumentalista, kterého většina hudebních kritiků řadí do světové "první ligy".

Santana: album Abraxasfoto: Legacy Rec.

Santana se proslavil na přelomu šedesátých a sedmdesátých let, když propojil latinoamerickou hudbu s jazzrockovými a psychedelickými prvky. Vystupoval mimo jiné na festivalu Woodstock.

K jeho nejklasičtějším albům patři eponymní Santana (1969), Abraxas (1970), Caravenserai (1972), Borboletta (1974) či Festival (1977).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám