Hlavní obsah

Canneský festival se posouvá na červenec. Vary termín nemění

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší mezinárodní filmový festival, který se pravidelně koná v květnu ve francouzském Cannes, oznámil na svých oficiálních stránkách změnu letošního termínu. Jeho 74. ročník se uskuteční na Azurovém pobřeží od 6. do 17. července 2021.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Symbol karlovarského festivalu.

Článek

„Jak jsme oznámili již na podzim, canneský festival si vyhradil právo měnit svůj termín v závislosti na vývoji globální zdravotní situace,“ uvádí se v prohlášení.

Změna canneského termínu znamená, že se bude několik dní překrývat s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary, který je naplánován na 2. až 10. července 2021.

„Respektujeme rozhodnutí canneského festivalu posunout dobu svého konání, ale my kvůli tomu změnu termínu řešit nebudeme, byť by to znamenalo, že se oba festivaly v několika dnech překryjí,“ řekla k tomu Právu tisková mluvčí MFF Karlovy Vary Uljana Donátová.

„Může se sice stát, že s vývojem pandemické situace se termín posune v průběhu prázdnin tak, abychom mohli poskytnout kompletní festivalový zážitek co největšímu množství návštěvníků a diváků, ale v souvislosti s Cannes se tím zabývat nebudeme,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám