Hlavní obsah

Bowieho muzikál Lazarus bude mít premiéru v kině Aero

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 8. října budou mít příznivci tvorby britského hudebníka a zpěváka Davida Bowieho možnost se účastnit prologu, který předznamená premiérové uvedení divadelního muzikálu Lazarus v pražském divadle Komedie. Artovému kinu Aero v Praze se podařilo získat při této příležitosti práva na jedno exkluzivní uvedení filmu Muž, který spadl na Zemi.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

David Bowie byl britský zpěvák, herec, hudební skladatel a producent.

Článek

V roce 1976 film natočil britský režisér Nicolas Roeg inspirován knihou Waltera Tevise. Do hlavní role obsadil Davida Bowieho, který se s dramatikem Endou Walshem nechal po téměř čtyřiceti letech dílem inspirovat při tvorbě svého muzikálu Lazarus.

Ojedinělá projekce filmu se za účasti tvůrců divadelního nastudování Lazara - režiséra Mariána Amslera a herců Igora Orozoviče, Ondřeje Rumla a dalších tvůrců.

Šéfdramaturgyně Městských divadel pražských Jana Slouková k tomu uvedla: „Muž, který spadl na zemi je silný, velmi nejednoznačný film, ke kterému muzikál Lazarus přímo odkazuje, proto jsme se k tomuto snímku s herci nějakým způsobem neustále vraceli už od prvních čtených zkoušek. Teď máme skvělou příležitost užít si film na velkém plátně a spolu s diváky tak znovu odkrývat osud Thomase J. Newtona, mimozemšťana, uvízlého mezi světy, žasnout nad skvělým hereckým výkonem Davida Bowieho a prožít si téma touhy po návratu a smutku ze samoty mezi lidmi spolu s ním.“

„Zásadně se nechodím dívat na inscenace her, které budu zkoušet, ale film je přece jen odlišné medium, neovlivní mě.  A v případě Lazara jsem pochopil, že je nutné, abych Bowieho vstřebal. Jeho tvorbu i život,“ řekl Igor Orozovič.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám