Hlavní obsah

Bob Dylan napíše šest knih

Novinky, rei

Hudebník Bob Dylan podepsal u nakladatelství Simon & Schuster smlouvu na šest knih, uvedl ve čtvrtek britský deník The Daily Telegraph. Kromě pokračování Kronik z roku 2004 se mimo jiné nechá inspirovat dialogy ze svých nedávných rozhlasových vystoupení.

Foto: Profimedia.cz

Bob Dylan v šedesátých letech

Článek

V plánu jsou dva díly, které naváží na první část Kronik. K avizovanému druhému dílu Dylan už před časem řekl: „Myslím, že bych se mohl vrátit k albu Blonde on Blonde. Odsud zřejmě půjdu dopředu v čase.“

Deska, kterou mnozí Dylanovi příznivci označují za jeho vůbec nejlepší, vyšla v roce 1996 a jsou na ní písně jako Visions of Johanna, Rainy Day Women # 12 & 35, Just Like a Woman či I Want You, jež mnohokrát přezpívali jiní hudebníci.

Není jasné, co bude tématem tří publikací. Další kniha se ale odrazí od rozhovorů, e-mailů od čtenářů a témat rozhlasového pořadu, který na stanici Sirius/XM každý týden Dylan uváděl mezi květnem 2006 a dubnem 2009.

Dylan do nich vybíral nejen zapomenutou hudbu, ale stará rozhlasová vystoupení, reklamy, znělky i vtipy. Témata některých pořadů byla tradiční – např. vlaky, počasí, pití -, jiná byla méně obvykla – třeba káva, ďábel, telefon, ženská jména, smrt a daně nebo jarní úklid. Rohlasové pořady vyšly i na CD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám