Hlavní obsah

Beck is back. Hudební kouzelník se vrací s albem Hyperspace

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký hudebník, zpěvák, producent a experimentátor Beck se stal ikonou devadesátých let a úspěšně pokračuje ve své jízdě. Nové zvukové světy zkoumá na albu Hyperspace, které vychází 22. listopadu.

Foto: Universal Music

Beck vydává čtrnácté album Hyperspace

Článek

V devadesátých letech se objevil na scéně podivný mladý písničkář, který zaujal svým lo-fi stylem a zvláštním mícháním folku, rocku, soulu i hip-hopu na někdy až psychedelických nahrávkách. Světovou slávu mu přinesl chytlavý a současně beckovsky divný hit Loser v roce 1994.

Kritika velmi ocenila alba jako Mellow Gold, Odelay, Mutations i funkovější Midnite Vultures. Později vydal akustičtější Sea Change nebo desky Guero, The Information a Modern Guilt. Za následující Morning Phase získal Grammy v kategorii album roku a Colors, které vyšlo v roce 2017, si vysloužilo dvě Grammy.

Beck stojí také za písní Super Cool z filmu LEGO Movie 2, kde spolupracoval se zpěvačkou Robyn, a nedávno hrál na turné s U2.

Na desce Hyperspace slibuje „neprozkoumané dimenze zvuku“. S produkcí mu pomáhali Pharrell Williams, který je rovněž spoluautorem písní, nebo Paul Epworth a Chris Martin.

Reklama

Výběr článků

Načítám