Hlavní obsah

Beatlemánie! prodloužena do jara

Novinky, Miroslav Sova

Až do jara potrvá v Českém muzeu hudby v Praze výstava Beatlemánie! o legendární britské kapele Beatles. „Podařilo se jí oslovit velké množství lidí napříč generacemi, bude tedy otevřena až do 6. dubna,“ oznámila mluvčí Národního muzea Radka Schusterová. Výstava v Karmelitské ulici měla skončit 10. ledna.

Článek

Muzeum hudby tak dokazuje, že výstava o muzice nemusí znamenat, že se udělá jen pro někoho nudná expozice hudebních nástrojů.

Beatlemánie! není jen stroze podaná historie kapely, tvůrcům šlo především o to, ukázat, jaké stopy zanechala tahle parta mladíků v nás všech, ať už je někdo má, či nemá rád.

Samozřejmě nechybějí faktografie o Beatles a pro její fandy i celá kapela vyvedená v životní velikosti z vosku, stejně jako připomínka dobových souvislostí v tehdejším Československu.

Dokumenty o kampani proti vlasatcům

A tak se návštěvníci setkají nejen s expozicí fanklubů Beatles, ale také například s dokumenty o kampani proti vlasatcům nebo s filmy, kde protagonisty jsou tehdejší mladí zpěváci a umělci.

Aby atmosféra byla dokonalá, je vše doplněno dobovými artefakty, včetně nábytku.

Pamětníky určitě pohladí po duši pohled na magnetofony od Sonetu Duo až po třeba známý Tesla B47.

Historie skupiny Beatles začala v roce 1957, kdy se v jedné liverpoolské kapele potkali John Lennon a Paul McCartney. O rok později se přidal George Harrison a v roce 1962 Ringo Starr.

Reklama

Související témata:

Související články

Po stopách Beatles ulicemi a kluby Hamburku

Náměstí Beatles (Beatles Platz) ve vyhlášené hamburské zábavní čtvrti St. Pauli pulzuje čilým životem i během sobotní noci. Zástupy míjejí jeden za druhým...

Výběr článků

Načítám