Hlavní obsah

Aneta Langerová a Korben Dallas se semkli

Právo, jaš

Aneta Langerová a kapela Korben Dallas nahrávají společné EP a v březnu vyrazí na turné. Minulý týden byl uveden první singl Rozhodnutia, na němž se česká zpěvačka a bratislavská skupina představují ve zcela nové poloze.

Foto: Supraphon/Tomáš Benedikovič

Kapela Korben Dallas a Aneta Langerová.

Článek

„Kluci se mě zeptali, jestli umím zpívat slovensky a rapovat. Po úvodním šoku se ukázalo, že to jde,“ řekla Langerová.

„Z této písně jde čistá radost, při jejím nahrávání jsme se velice pobavili,“ uvedl frontman Korben Dallas Juraj Benetin. „Společné písničky budou různorodé, některé jsou veselé, některé vážné, některé slovensky, jiné česky, jsou tam duety i skladby, v nichž zpívá pouze jeden z nás. Ale všechny spojuje snaha najít jedinečný společný výraz, který se bude lišit od toho, co děláme každý samostatně.“

Hudba k písni Rozhodnutia vznikala v prešovském studiu Experientia, ve kterém ji produkoval, zaznamenal a mixoval Ľuboslav Petruška, kytarista Korben Dallas.

„Cílem bylo neomezovat se žádnými rutinami, nahrávání si vysloveně užít, a přitom co nejvěrněji zachytit živost daného momentu i interakce mezi hudebníky. Za sebe mohu s nadšením říci, že se to povedlo,“ říká Petruška.

Momentálně jsou dokončeny tři skladby. Koncem ledna se hudebníci opět setkají na soustředění v Prešově, kde dokončí zbytek společného materiálu.

S Langerovou pojede na východ Slovenska i violoncellistka a písničkářka Dorota Barová, která hraje v její skupině a působí se členy Korben Dallas ve formaci Tugriki.

Turné začne 24. března v Olomouci a pokračovat bude 25. března v Ostravě, 26. března v Brně, 27. března v Pardubicích, 28. března v Praze. Na Slovensku jsou pak naplánované zastávky 3. dubna v Trenčíně, 4. dubna v Banské Bystrici, 5. dubna v Košicích, 7. dubna v Žilině a skončí o den později v Bratislavě.

Druhým singlem z EP bude písnička Konečně. Celá nahrávka bude zveřejněna před začátkem společného turné a dostupná v digitální distribuci Supraphonu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám