Hlavní obsah

Američtí muzikanti Sugaray Rayford i Delvon Lamarr přijedou na Blues Alive

Vynikající americký zpěvák Sugaray Rayford, brilantní kytaristka a uznávaná skladatelka Carolyn Wonderland nebo hráč na hammondky Delvon Lamarr a kytarista Popa Chubby přijedou na šestadvacátý ročník mezinárodního hudebního festivalu Blues Alive, který se koná v Šumperku 17. až 19. listopadu.

Foto: Blues Alive

Sugaray Rayford

Článek

Majitel nosného hluboko posazeného hlasu Sugaray Rayford zpívá blues s přesahem do soulu a funku. Zpěvák nominovaný na Grammy za desku  Somebody Save Me z roku 2019 přiveze i nový materiál z alba In Too Deep.

Za pozornost stojí i Delvon Lamarr Organ Trio pod vedením nesmírně talentovaného skladatele a hráče na Hammondovy varhany, jenž dává kapele jméno.

“Ten se skvěle doplňuje s kultovním kytaristou Jimmym Jamesem a skvělým bubeníkem Michaelem Duffym. Hudba tria pohybující se mezi rhythm'n'blues, jazzem, funky a rockem letos na jaře naprosto odvázala vyprodané brněnské Sono Centrum, kde trio koncertovalo jako jedna z hvězd JazzFestu Brno,” tvrdí dramaturg Ondřej Bezr.

Foto: Blues Alive

Popa Chubby

Americká kytaristka a zpěvačka Carolyn Wonderland hrávala s Johnem Mayallem. K nám přijede sólově.

Rodák z Georgie Jontavious Willis je hvězdou akustické countrybluesové školy. Taj Mahal a Keb' Mo ho pozvali v roce 2017 jako hosta na své turné k úspěšnému společnému albu TajMo a o dva roky později produkovali Willisovo druhé a zatím poslední album Spectacular Class, jež bylo nominováno na Grammy 2020 v kategorii Nejlepší tradiční bluesové album.

Festival připomene desáté výročí úmrtí obrovské legendy soulu a blues Etty James. Speciální program k její poctě nazvaný Etta James Celebration připravil výkvět amerických a britských hudebníků a zpěvaček.

“Kapelu tvoří mimo jiné naši staří známí z loňského ročníku, klávesista Bruce Katz a harmonikář Giles Robson. O interpretaci tak slavných hitů, jako jsou At Last, I'd Rather Go Blind, A Sunday Kind of Love nebo Stormy Weather, se podělí zpěvačky Dana Gillespie, Robbin „The Soul-Shaker“ Kapsalis, Alice Armstrong a Daria Biancardi,” dodal Bezr.

Sobotní odpolední koncert bude letos věnován oslavám osmdesátin Jana Spáleného.

Poslední vlna celofestivalových permanentek je v prodeji od 1. června 2022 za cenu 2300 Kč. Jednodenní vstupenky budou v prodeji v omezeném množství od 1. září 2022 za 1400 korun. Více na www.bluesalive.cz/vstupenky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám