Hlavní obsah

Album Létající peřina provětrá nemocnice. Přináší písně Mandrage, Tata Bojs, Vltavy a dalších

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé výrazné skupiny české scény se podílely na novém albu skupiny Loutky v nemocnici nazvaném Létající peřina, které právě vychází. Mandrage, Vltava, Tata Bojs, Vypsaná fixa, Květy, Tornádo Lue, Zuby Nehty, Už jsme doma, Petr Váša, Původní Bureš, Krystyna Skalická, Mantaban, Iritující Pýchora a Beata Hlavenková složili a nahráli písničky, jež budou dělat radost dětem v nemocnicích a léčebnách.

Článek

Rozdávat alba budou při svých návštěvách herci divadelního spolku Loutky v nemocnici na konci svých návštěv, při kterých pomáhají zejména dětským pacientům k tomu, aby se zase smáli. I členové Loutek v nemocnici přidali na desku dvě své skladby. Na kolekci je tedy celkem šestnáct písniček, které vznikly přímo pro ni, anebo v prezentované podobě vycházejí poprvé.

Písničky Něco by se mělo stát (od skupiny Květy), Bublina (Vypsaná fixa) anebo Dlouhý obvaz (Loutky v nemocnici) vystihují pocity, které každý malý pacient někdy prožívá. Pestrou žánrovou mozaiku titulu tvoří i legrační anebo zpěvné písničky Romaduuuuur (Krystyna a přátelé), Bez přezůvek bos (Mandrage) či Nehty (Iritující Pýchora).

Na albu rozhodně nezapadnou ani nový remix písně Vítej (Tata Bojs, Bert & Friends) či nápadité Kytky do nemocnice (kaktus a narcis) od Beaty Hlavenkové. Žánrové osvěžení pak přináší neofolk projektu Mantaban v písni Raci a Petr Váša se svým fyzickým básnictvím.

První živé představení alba proběhne 24. srpna na festivalu United, na němž vystoupí Loutky v nemocnici. Další potom na festivalu Eurotrialog v Mikulově, na kterém album pokřtí kapely Květy, Zuby Nehty a Už jsme doma, a o den později štafetu křtů převezmou Vypsaná fixa a Mandrage na festivalu Hrady.CZ.

Pod hlavičkou neziskové organizace Loutky v nemocnici navštěvují divadelníci a hudebníci dětské pacienty hospitalizované v nemocnicích a léčebnách v celé České republice již třináct let. Zpívají jim písničky a hrají divadlo s loutkami. Ročně realizují více než pět set návštěv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám